Šport > Nogomet
11 ogledov

Pellegrini: "Niso nas želeli v polfinalu"

manuel pellegrini malaga EPA
Predsednik španskega nogometnega prvoligaša Málage Abdullah bin Nasser Al-Thani od Uefe pričakuje preiskavo dogodkov na torkovi četrtfinalni tekmi Lige prvakov, kjer so Španci uvrstitev v polfinale izgubili v zadnjih minutah tekme.

Borussia Dortmund je v sodnikovem dodatku v razmaku 70 sekund zadela dvakrat in napredovala. Po mnenju predstavnikov Málage sta bila oba nemška gola v 91. minuti, ko je zadel Marco Reus, in v 93. minuti, ko je bil uspešen Felipe Santana, dosežena iz prepovedanega položaja.

"To ni nogomet, ampak rasizem," je bil na svojem Twitterju oster predsednik Málage. "Upam, da bo Uefa sprožila preiskavo," je zapisal in dodal: "Naši igralci so bili pravi junaki na igrišču. Žal mi je zaradi vseh nepravilnosti in rasizma."

Takoj po tekmi je tudi trener Málage Manuel Pellegrini kritiziral škotskega sodnika Craiga Thomsona. "Kot da ob koncu tekme na igrišču ni bilo sodnika. Bilo je šest ali sedem spornih situacij na našem delu igrišča, ki so ostale brez sankcij," se je pridušal Pellegrini.

"Niso nas hoteli v polfinalu. Po našem vodstvu z 2:1 je bilo ogromno sodniških napak. Tretji gol nas je dotolkel. Pri tej akciji so bili v prepovedanem položaju. Lahko bi temu rekli krut poraz, vendar se ne bi strinjal s to oceno, odigrali smo odlično tekmo. Sedaj moramo čim bolje zaključiti prvenstvo," je še dodal izkušeni trenerski velemojster.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.