Šport > Nogomet
14 ogledov

''Pep niti žarnice ne zna zamenjati''

pep guardiola EPA
Španski nogometni strateg Pep Guardiola je po besedah očeta svoje življenje posvetil le eni stvari - tj. nogometu.

Pep Guardiola bo po koncu letošnje sezone zapustil Bayern München in svojo kariero nadaljeval pri Manchester Cityju, kjer bo postal najbolje plačani trener na svetu. 

Nekdanji obrambni vezist, ki je pretežni del svoje kariere preživel v Barceloni, so med peščico vrhunskih nogometnih strokovnjakov, o čemer najglasneje priča njegova trofejna omarica. 

Guardiola je z Barcelono osvojil dve Ligi prvakov, tri španska prvenstva (La Liga), dva španska pokala (Copa del Rey), tri superpokale, dva Uefina superpokala in dve klubski svetovni prvenstvi.

S serijskim osvajanjem lovorik je nadaljeval v Münchnu, kjer je osvojil dve ligaški kroni, pokal, Uefin superpokal in klubsko SP.

Petinštiridesetletnik iz osrednje Katalonije se bo v prihajajoči sezoni preizkusil Premier League, saj bo na klopi sinjemodrih nasledil Čilenca Manuela Pellegrinija.

Osredotočen na nogomet

Guardiola je že od malih nog z dušo in telesom predan nogometu, njegova zvestoba pa je tako brezpogojna, da je zanemaril številne druge aspekte življenja. 

''Od 14. leta dalje sem po 10 ur na dan delal na gradbiščih. Nisem se ustavil vse do 66. leta,'' je za The Sun povedal trenerjev oče Valenti Guardiola in dodal, da je imel sin že od nekdaj drugačne ambicije.

''Zgodaj sem spoznal, da ne bo šel po mojih stopinjah. Ko je bil še otrok, sem ga vzel s seboj v službo. Po kosilu se ni več vrnil,'' je razkril Valenti in dodal: ''Niti žarnice ne zna zamenjati.''

''Spominjam se, kako mi je kot 11-letni fant govoril: 'Oče, ne razumem soigralcev, ki se pred odhodom na zelenico pogovarjajo o tem, kateri film so gledali sinoči. Morali bi razmišljati o zmagi','' je mentaliteto svojega sina povzel Guardiola starejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.