Šport > Nogomet
32 ogledov

Pep: "Težko mi je govoriti o Titu, rad ga imam"

Guardiola Bayern Hamburger SV Telekom Cup pokal polfinale Mönchengladbach Reuters
Bayern se je v dominantnem slogu uvrstil v današnji finale Telekom Cupa, potem ko je pod taktirko Josepa Guardiole v soboto visoko premagal Hamburg (4:0). Po tekmi je bilo še posebej čustveno.

Josep Guardiola je z odliko prestal tekmovalni krst v Nemčiji in z Bayernom povsem potolkel Hamburger SV na tekmi polfinala Telekom Cupa, kjer so nemški prvaki možem v 60 minutah zabili kar štiri gole (Boateng, Mandžukić, Kroos, Müller). Izvrstno predstavo je na debiju (bil je 'enica' v sitemu 4-1-4-1) prikazal tudi novinec Thiago Alcântara.

V finalu Bavarce v nedeljo čaka domača Borussia Mönchengladbach, ki je z enajstmetrovko v zadnji minuti izločila neprepoznavno Borussio Dortmund (1:0). Guardiola je po tekmi najprej v zborni nemščini spregovoril v studiu Sat.1, nato pa na novinarski konferenci spregovoril o veliko bolj delikatni temi nekdanjega sodelavca in prijatelja Tita Vilanove.

Guardiola zelo prizadet

"Zelo težko mi je v nemščini govoriti o prijatelju kot je Tito. Zelo ga imam rad," je dejal Guardiola, ki je tekmo v Mönchengladbachu odvodil dan po razkritju, da se njegov nekdanji pomočnik poslavlja od mesta trenerja Barcelone. "Njemu in njegovi družini želim vse najboljše na tem svetu, da bi se te nove etape lotili z veliko moči. To je zame zelo, zelo težko."

Vilanova je v soboto zvečer prek uradne strani kluba (www.fcbarcelona.cat) objavil odprto pismo, v katerem se je poslovil od kluba in navijačev. Tako se glasi celoten tekst:

"Hvala Barçi, hvala vsem.

Po petih prelepih letih, v katerih sem bil del te ekipe, ki je uresničila sanje vsakega trenerja, je prišel trenutek za spremembo v mojem profesionalnem življenju, saj moram svoje moči in energijo nameniti nadaljevanju zdravljenja bolezni, ki so mi jo diagnosticirali pred letom in pol.

Pri zdravljenju, ki ga moram opravljati od zdaj naprej, ni priporočljivo, tako menijo zdravniki, da bi se še stoodstotno posvetil treniranju prve ekipe, poleg tega pa še tako zahtevne, kot je FC Barcelona, ampak ostal bom zelo blizu in še naprej na drugih športnih področjih delal za ta klub, ki ga imam tako rad.

Joan Francesc Ferrer Rubi Barcelona Vilanova Roura trening priprave | Avtor: EPA EPA
Ni lahko zapustiti te skupine tako posebnih ljudi, igralcev, sodelavcev 'staffa' in prijateljev, s katerimi sem delil takšne nepozabne trenutke. Večno jim bom hvaležen za vse, kar so mi dali, in kar so mi prikazali. Človeške in nogometne kvalitete te ekipe so pripravljene za kakršno koli oviro in prepričan sem, da se bodo z vso zmožnostjo lotili novih športnih ciljev v sezoni, ki bi lahko bila za vse navdušujoča.

Prav tako bi se rad še posebej zahvalil predsedniku, celotnemu upravnemu odboru in športnemu direktorju Andoniju Zubizarreti za vse zaupanje, ki so mi ga izkazali, predvsem njihovo neomajno podporo, tako športno kot osebno. Enako pomembna je bila zame zdravniška in človeška opora, ki sem jo prejel s strani doktorja Ramóna Canala in njegove ekipe zdravnikov, ki so mi stali ob strani. Vem, da te tekme ne igram sam, da sem del solidarnega kluba, ki mi bo pomagal iti naprej v tem dolgem procesu, kot je to počel tudi do sedaj.

Vsem vam, članom kluba in navijačem Barçe, bi se prav tako iz vsega srca zahvalil za vaša sporočila podpore, ki ste mi jih poslali, ne samo zdaj, ampak tudi v zadnjih mesecih. Sporočam vam, da sem miren, močen, in da se bom s to novo etapo v procesu moje bolezni lotil z vso samozavestjo, da se bo vse dobro končalo.

Velika hvala tudi vsem privržencem nogometa, profesionalnim kolegom, klubom, športnikom in osebam, poznanim in nepoznanim, za vaša sporočila podpore, ki so tako veliko pomenila moji družini. 

To so težki trenutki zame in za moje najbližje, zato sem medije prosil za spoštovanje in razumevanje. Zdaj, ko sem prenehal biti trener Barçe, upam, da bom imel mirnost in zasebnost, ki jo v teh trenutkih potrebujemo tako jaz, kot tudi moja družina.

Nisem želel zaključiti tega sporočila, brez da bi zaželel veliko sreče in vse uspehe novemu trenerju najboljše ekipe na svetu.

Velika hvala vsem.

Tito Vilanova"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.