Šport > Nogomet
117 ogledov

Po dveh izključitvah konec sanj za Pomurke

Nona Pomurje Beltinci Sobotainfo.com
Slovenske prvakinje se niso prebile v nadaljevanje tekmovanja.

Igralke None Pomurja Beltincev so s porazom končale kvalifikacijski turnir prvega kroga nogometne lige prvakinj. V finalu so Pomurke v Gornji Radgoni izgubile proti ukrajinskemu Žitlobudu iz Harkiva (1:4). Beltinčanke se tako niso prebile v drugi krog, katerega žreb bo v nedeljo.

Osemkratne slovenske prvakinje, ki jih vodi Sandi Bauer, so se na tekmi hitro znašle v nezavidljivem položaju, saj so tekmice povedle v 19. minuti z golom Birgül Sadikoglu, nato pa v 30. in 33. minuti ostale še brez izključenih Špele Rozmarič in Lucije Kos.

Čeprav so imele kar dve igralki manj, pa so v 37. minuti izenačile, ko je najstrožjo kazen po prekršku nad Špelo Kolbl uspešno izvedla Kaja Korošec. So pa Ukrajinke številčno premoč nato unovčile v 41. minuti, ko je za vodstvo z 2:1 zadela Olha Ovdijčuk.

Olha Bojčenko je v 50. minuti še povišala prednost tekmic, sedem minut pozneje pa je bilo po golu Ljubov Šmatko že končnih 4:1.

kača Nona Pomurje Beltinci Video Šport Kača zmotila gladko zmago slovenskih prvakinj

Ukrajinke so se tako prebile v drugi krog, kjer bodo ekipe igrale zgolj z enim tekmecem, in sicer doma in v gosteh. Zmagovalke drugega kroga se bodo prebile v skupinski del, ki bo prvič v obliki štirih skupin s po štirimi ekipami. Skupinski del, v katerem so že branilka naslova Barcelona, Chelsea, PSG in Bayern, se bo začel 5. in 6. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.