Šport > Nogomet
244 ogledov

Po koncu korona-pavze slovenski napadalec zablestel v polnem sijaju! (video)

Andraž Šporar Profimedia
Šporar je dosegel kar dva zadetka, ki pa sta bila premalo za zmago.

Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar je na prvi tekmi nadaljevanja portugalskega prvenstva v četrtek zvečer dosegel dva zadetka. Njegov Sporting pa je kljub temu odnesel le točko proti Vitorii iz Guimaraesa, saj sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom 2:2.

Šporar je prvi zadetek na tekmi dosegel v 18. minuti po hudi napaki domačega vratarja Douglasa Jesusa. Vitoria je izenačila v 33. minuti, Šporar pa je Sporting znova v vodstvo povedel v 51. minuti, ko je preigral domačega vratarja in znova zaključil v prazno mrežo ter tako dosegel svoj peti zadetek na deseti tekmi v dresu portugalskega velikana.

Vitoria, sicer nekdanji klub Zlatka Zahovića, je v 68. minuti prišla do izenačenja. Sporting je s točko zadržal četrto mesto na lestvici portugalskega prvenstva, v katerem ima tri točke prednosti pred petim Famalicaom, ki je nekaj ur prej ugnal Porto z 2:1. Četrto mesto še vodi v evropsko ligo za prihodnjo sezono.

Naslednjo tekmo bodo Šporar in soigralci odigrali v petek, 12. junija. Čaka jih domači obračun proti Pacos Ferreiri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice