Šport > Nogomet
322 ogledov

Po ženini smrti žalost utopil v alkoholu

rio ferdinand Instagram
Upokojeni angleški nogometaš Rio Ferdinand je razkril, da se je po smrti žene Rebecce za več mesecev izgubil v omami alkohola.

Rio Ferdinand, dolgoletni član Manchester Uniteda in angleške nogometne reprezentance, je v intervjuju za BBC spregovoril o največji preizkušnji njegovega življenja. Pred dvema letoma je namreč umrla njegova žena Rebecca, pri komaj 34 letih je izgubila boj z rakom na dojkah.

Ferdinand je čez noč postal vdovec in samohranilec, primoran sam vzgajati tri otroke, katerim je moral pojasniti, da se njihova mama ne bo več vrnila. ''Ugotoviš, da je igranje nogometa mala malica v primerjavi s tem, da moraš svojim otrokom povedati, da mame ne bo več nazaj. Še nikoli mi ni bilo treba narediti nečesa tako težkega, tako čustveno napornega in zahtevnega. Zdelo se mi je, da se dobro soočam s tem. Nisem mogel spati, a nisem želel razmišljati o ničemer. Takrat so nastopile težave,'' je življenje po smrti boljše polovice opisal Ferdinand.

''Nikoli nisem razumel samomora. Potem pa sem sedel v osami in spoznal, kako lahko padeš tako nizko. Postalo mi je jasno, zakaj ljudje zdrsnejo čez rob,'' je razkril 38-letnik. ''Na začetku nisem hotel, da bi se ljudem smilil, zato sem se zamotil z drugimi stvarmi. Sčasoma je postajalo vse težje in težje, zato sem se vdal pijači. Prve tri ali štiri mesece sem veliko pil. Še vedno pa sem zjutraj vstal, otroke oddal v šoli in podobno.''

 

#worldbookday my little ones have gone for it this morning!! The make up was on point too!!

A post shared by Rio Ferdinand (@rioferdy5) on Mar 2, 2017 at 12:24am PST


Samomorilskih misli se je znebil s pomočjo kroga ljudi, ki ga obdajajo, in njegovih treh otrok. ''Zato je mreža ljudi v življenju tako pomembna. Srečo imam, da sem to imel. Otroci so bili moj navdih, da sem zjutraj vstal in poskušal funkcionirati. Nekateri ljudje tega nimajo in postal sem bolj sočuten do tistih, ki se znajdejo v stiski.''

Ni trajalo dolgo, da je na lastni koži ugotovil, kaj pomeni biti samohranilec. ''V družini je ogromno organizacije, ki jo moški spregledajo. Ženske ves čas razmišljajo, kaj je treba postoriti. Včasih sem se zbudil, oblekel, pozajtrkoval z njimi, jih nekje odložil in odšel na trening, misleč, da opravljam svoj del. A to je bil lažji del. Rebecca je zapolnila praznino, a zdaj je situacija precej drugačna. Kje so čevlji? Kje so oblačila? Kje imajo torbe?'' je svoj vsakdanjik opisal Ferdinand. 

Upokojil se je leta 2015, le nekaj tednov po ženini smrti. ''Življenje sva gradila okoli moje upokojitve. Ta čas v mojem življenju bi moral preživljati z njo. Ko sem igral, sem imel vizijo, da bom uspešen. Svoje soigralce sem videl več kot ženo,'' obžaluje in dodaja, da zdaj lažje izraža svoja čustva.

''Prihajam iz okolja, kjer se o čustvih ne govori. Zmagovalci so neusmiljeni. Lahko se razburim, saj to pomeni, da nisem pozabil,'' je zaključil eden najboljših angleških nogometašev vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.