Šport > Nogomet
58 ogledov

Novi trofeji za Bayern in Benfico

Bayern superpokal EPA
V Nemčiji je prvo lovoriko sezone osvojil Bayern, na Portugalskem pa Benfica.

Nemški nogometni prvak Bayern je pospravil prvo lovoriko v novi sezoni. Potem ko Bavarci v pripravljalnih tekmah niso blesteli, so danes v superpokalnem obračunu premagali lanske pokalne zmagovalce, velike tekmece iz vrst Borussie Dortmund. Po rednem delu je bil izid 2:2, po strelih z bele točke pa je Bayern zmagal s 5:4.

Borussia je Bayern gostila na svojem stadionu pred številnimi glasnimi privrženci in dvakrat vodila. Za 1:0 in 2:1 sta poskrbela Christian Pulisic (11.) in Pierre-Emerick Aubameyang (71.), toda Bayern se je vrnil najprej z golom Roberta Lewandowskega (18), tri minute pred koncem pa je po strelu Joshue Kimmicha žogo v svojo mrežo preusmeril Lukasz Piszczek (87).

Pri strelih z bele točke so bili nato natančnejši Bavarci, ki so zgrešili le enkrat, domači pa dvakrat, tragični junak je bil v zadnji seriji Marc Bartra.

Prvič doslej so v Nemčiji na takšni tekmi uporabili video pomoč. Sodnik je posnetke uporabil za oceno, ali sta oba Bayernova gola regularna, posnetek pa je to potrdil.

Benfica dopolnila zbirko lovorik

Benfica superpokal | Avtor: EPA EPA

Portugalska Benfica, ki je minulo sezono osvojil tako prvenstvo kot pokal, je novo sezono začela še z zmago v superpokalu, potem ko je Vitório Guimarães premagala s 3:1.

Zadetke za prvake so dosegli Jonas (6. minuta), Haris Seferović (11.) in Raúl Jiménez (83.) in lizbonskemu klubu zagotovili še sedmi superpokal v klubski zgodovini. Za Vitório, ki jo je lani v pokalu premagala prav Benfica, je edini gol dosegel Raphinha v 43. minuti.

Benfica je na Portugalskem klub z največ naslovi; ima 36 prvenstvenih zvezdnic, 26 pokalov, sedem ligaških pokalov, dvakrat pa je klub osvojil tudi Ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.