Šport > Nogomet
304 ogledov

Pomemben dan za slovensko izbrano vrsto

slovenija - finska Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem času igrala osmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V Belfastu se bo merila s Severno Irsko. Ob dejstvu, da so blizu uvrstitvi na zaključni turnir, v slovenskem taboru znova napovedujejo lov na tri točke.

Če bi izbrancem Matjaža Keka sploh prvič uspelo zmagati v Belfastu, bi to pomenilo, da bi imeli v skupini H 19 točk in da bi jih od želenega nastopa v Nemčiji ločili še dve točki, ki bi jih morali iskati v gosteh pri Danski in doma proti Kazahstanu.

Pri gostiteljih ne bo kaznovanega Paddyja McNaira, prav tako so domači brez možnosti v skupini, ampak na to ne gre računati, opozarja Kek in poudarja osredotočenost. Selektorja veseli tudi dejstvo, da nimajo težav s poškodbami.

Slovenija, 59. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je Severno Irsko, ki je 74., v teh kvalifikacijah v Ljubljani odpravila s 4:2, sicer pa je z njo odigrala še pet tekem, na teh ima še eno zmago, en neodločen izid in tri poraze.

Tekmo v Belfastu bodo sodili Romuni Istvan Kovacs, Vasile Florin Marinescu in Ovidiu Artene. Še pred tekmo Slovenije bodo oči ljubiteljev nogometa uperjene proti tekmi Finska - Kazahstan (18.00). V primeru remija teh dveh reprezentanc in kasnejše zmage Slovenije, bi bila Slovenija z nogo in pol že na Euru 2023. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 13:50 17.oktober 2023.

    Kaj bo, kaj bo, če nič ne bo..