Šport > Nogomet
110 ogledov

Portugalci in Angleži enotni: Ronaldo želi ...

cristiano ronaldo EPA
Britanski mediji so se razpisali o vrnitvi Cristiana Ronalda k Manchester Unitedu. Rdeči vragi so ga leta 2009 prodali Real Madridu in takrat zanj iztržili 94 milijonov evrov. Povratek na Old Trafford bi bil precej dražji.

Po navedbah britanskega Sky Sportsa, ki se sklicuje na neimenovane vire, je Cristiano Ronaldo naklonjen vrnitvi na Old Trafford, kjer bi združil moči z nekdanjim trenerjem Real Madrida Joséjem Mourinhom.

Portugalca naj ne bi bila v najboljših odnosih, zato naj bi ključno vlogo pri dogovoru odigral nekdanji prvi mož Manchester Uniteda Sir Alex Fergusona.

Ronaldo je legendarnega Škota večkrat označil za nogometnega očeta in čeprav so se njune poti razšle pred osmimi leti, ga še danes naslavlja s "šef", kar je bilo moč slišati ob njunem snidenju po finalni tekmi Lige prvakov v Cardiffu, kjer si je Real na krilih prvega zvezdnika priigral 12. lovoriko.

O pomenu Manchester Uniteda za nogometaševo kariero je spregovoril tudi nekdanji predsednik Real Madrida Ramon Calderon.



"Spomnim se, ko sem podpisal s Cristianom. Poklical me je in povedal, da je v Manchestru zelo zadovoljen in da so vsi prijazni z njim. Alex Ferguson mu je bil kot oče. Klub je imel vedno pomembno vlogo v njegovi karieri. Manchester United je v njegovem srcu," je povedal Calderon in dodal: "Ko Ronaldo reče, da želi oditi, kot predsednik ne moreš storiti nič drugega, kot da mu pustiš oditi in poskušal iztržiti čim boljši dogovor."

Calderon je prepričan, da Ronaldo ne bo zapustil stare celine. V primeru, da bo napadalec uresničil svoje grožnje, sta edini realni opciji Manchester United ali Paris Saint-Germain.

"Ne verjamem, da bo odšel na Kitajsko ali Srednji vzhod. Cristiano je v dobri formi. Stal bo več kot Paul Pogba, saj gre za boljšega igralca. Vsakdo, ki želi podpisati z njim, mora biti pripravljen plačati ogromno denarja," dodaja Calderon.

Zgodbo o neizbežnem slovesu od španske prestolnice nadaljuje tudi lizbonski A Bola, ki v najnovejši izdaji trdi, da je Ronaldo svojega agenta Jorgeja Mendesa zaprosil, naj naredi vse za njegov povratek na Old Trafford.

Rdeči vragi, ki se resno zanimajo za Alvara Morato, bi lahko v dogovor vključili tudi Davida de Geo, dolgoletno veliko željo madridskega kluba. Prestop dveh nogometašev kraljevega kluba bi angleškega velikana stal 210 milijonov evrov in španskega vratarja., razkrivata Tuttosport in Dailymail.

Ronaldo se trenutni mudi na turnirju Pokala konfederacij s portugalsko reprezentanco, s katero je lani osvojil naslov evropskega prvaka. Nogometaša sta že kontaktirala Zinedine Zidane in Sergio Ramosa, ki sta ga želela prepričati, naj ostane član Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.