Šport > Nogomet
2585 ogledov

Poslovil se je sloviti nogometaš, ljubljenec navijačev Chelseaja

John Hollins Profimedia
Umrl je nekdanji igralec in trener Chelseaja John Hollins.

Nekdanji igralec in trener Chelseaja John Hollins je umrl v starosti 76 let, so v sredo sporočili iz londonskega kluba. Hollins je za Chelsea debitiral leta 1963 pri vsega 17 letih in na Stamford Bridgeu, kjer je igral v sezonah od 1963 do 1975 in v sezoni 1983/84, zbral 622 nastopov za londonsko moštvo in dosegel 65 golov.

V svojem prvem obdobju v klubu, ki se je končalo leta 1975, je osvojil FA pokal, evropski pokal pokalnih zmagovalcev in ligaški pokal. "Bil je junak za navijače tega kluba in še posebej zame," je dejal član upravnega odbora Chelsea Daniel Finkelstein. "Bil je v središču ene največjih ekip Chelseaja in poleg tega, da je prispeval k uspehu v pokalu, je izražal njen duh."

Hollins, peti na večni lestvici nastopov Chelseaja, je igral tudi za Queens Park Rangers in Arsenal, preden se je leta 1983 vrnil na Stamford Bridge in še zadnjič zaigral za klub. Enkrat je igral za Anglijo, leta 1967. Med letoma 1985 in 1988 je opravljal funkcijo trenerja Chelseaja, kasneje pa je bil trener pri Swanseaju, Rochdaleu in Stockportu.

Hollinsov sin Chris Hollins je v imenu svoje družine dejal: "John je bil vedno tako skromen glede vloge, ki jo je imel v zgodovini Chelseaja. Imel je komaj 15 let, ko je podpisal za klub in osvajal trofeje v tistih neverjetnih šestdesetih in sedemdesetih prejšnjega stoletja. Imel je toliko zgodb, a vedno nam je povedal, da je preprosto rad igral na Bridgeu in nosil tisto znamenito modro majico. Pogrešali ga bomo kot moža, očeta in dedka in vedno bomo ponosni na to, kar je dosegel v nogometu."

John Hollins | Avtor: Profimedia Profimedia

Hollins je začel kariero na poziciji vezista, a so ga kasneje tekom kariere premestili na pozicijo bočnega branilca. V najmočnejši angleški ligi je zbral kar 714 nastopov, kar je še danes rekord za igralce v polju, zaostaja le za legendarnim vratarjem Petrom Shiltonom. Je tudi rekorder Chelseaja po številu odigranih zaporednih tekem, saj je nastopil na kar 167 zaporednih tekmah londonskega velikana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:14 15.junij 2023.

    Ni samo znan on je celo slovit nogometaš. Bedno pisanje in poveličevanje...žogobrca.

Sorodne novice