Šport > Nogomet
22 ogledov

Pozor, sodniki, nogometaši vas ocenjujejo

skomina lovrečič superpokal maribor 2012 Anže Petkovšek
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) je pripravil poseben projekt Sodnik sezone, s katerim želi raven sojenja dvigniti na višjo stopnjo. Po vsaki končani tekmi 1. SNL bodo kapetani obeh moštev predstavnikom Spinsa podali oceno o kakovosti opravljenega dela sodniške ekipe oziroma glavnega sodnika.

V želji, da bi raven sojenja v Prvi ligi dosegla kakovost, ki so jo deležni nogometaši v najboljših evropskih ligah, želijo pri Spinsu spodbuditi sodnike k še bolj zavzetemu in strokovnemu delu. Projekta Sodnik sezone so se pri Spins lotili po vzoru nekaterih tujih nogometnih sindikatov, kjer je ocenjevanje sodnikov s strani nogometašev že dobro ustaljena praksa.

Kot omenjeno so v projektu aktivno vključeni nogometaši, ki so vsekakor pristojni za realno in kritično oceno sodniškega dela na igrišču. Z glasovanjem nogometaši oblikujejo javno podobo in oceno posameznega sodnika na področju njegovega delovanja. Namen akcije je izboljšati kvaliteto in objektivnost dela slovenskih nogometnih sodnikov. Sodnike ocenjujejo z lestvico od 1 do 5, kjer pomeni 1 zelo slabo sojenje in 5 odlično sojenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.