Šport > Nogomet
458 ogledov

Predsednik in 1400 gledalcev videlo pravo dramo

Vid Vrstovšek Rudar Trbovlje NK Zagorje
1/10
Ečo Marin
Spomladanski zasavski derbi se je pred polnimi tribunami končal z zmago trboveljskega Rudarja. Odločilni gol na srečanju, ki si ga je ogledal tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, je padel v 88. minuti.

Tribune 60 let starega trboveljskega objekta so bile v soboto popoldne polne, številni pogledi so na umetno zelenico kukali tudi z balkonov in oken bližnjih blokov. Zasavski derbi je znova pokazal, da je ena najboljših reklam za nogomet na sončni strani Alp, tokrat pa mu je dodatno težo dal obisk Predsednika nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića.

V rezultatskem smislu je bil derbi bolj pomemben za Rudar Trbovlje, ki je proti Zagorju tokrat prišel do krvavo pomembnih točk v boju za obstanek. "Proletarci", ki jih je vzpodbujal tudi župan Matjaž Švagan, so kljub porazu ostali na petem mestu, od vrha lestvice (prvi dve mesti vodita v 2. SNL) pa so že preveč oddaljeni. "Knapi" so sedaj deseti, toda z majhno razliko do dna.

Samo srečanje je ponudilo nekaj dobrega nogometa, kopico lepih potez, pričakovano mero zasavske borbenosti, pozen zmagoviti zadetek in kontroverzno situacijo tik ob koncu. Skratka, prava doza pristnih nogometnih užitkov.

Gol kapetana v sami končnici 

Bolje so začeli Zagorjani in v uvodni fazi tekme nanizali nekaj priložnosti, stresli okvir vrat, v 22. minuti pa zasluženo prišli do prednosti po golu Luke Klančišarja. Po pol ure igre so se Trboveljčani prebudili in v 32. minuti izenačili z zadetkom Daniela Katića.

Tudi drugi polčas so bolje začeli rdeče-beli, toda nekaj sto gostujočih navijačev, na čelu z navijaško skupnio Crazy Boys, ni videlo nove žoge v mreži Rudarja. Zato pa so v zadnje pol ure napadli domači, prišli blizu vodstvu po poskusih Toma Zalaznika, Martina Škoberneta in domiselnega Jana Sotenška, prav vse strele je ubranil izvrstni vratar Zagorja Miha Gracar.

A tudi slednji je bil nemočen v 88. minuti, ko je Staš Kazič poslal natančen predložek, z glavo pa je mrežo zatresel trboveljski kapetan Rok Drnovšek (takoj po tekmi je odhitel v službo) in stadion Rudar dvignil na noge.

V sodnikovem dodatku so "proletarci" pritiskali in tudi zatresli mrežo, toda glavni sodnik Mitja Žganec je gol razveljavil zaradi prekrška nad vratarjem Rudarja Klemnom Radićem. Zmaga je tako ostala doma, gostje pa se niso zlahka sprijaznili z odločitvijo in so še dolgo protestirali pri delivcih pravice. 

Trboveljčani se s tem niso kaj prida obremenjevali, ob zelo pomembnih treh točkah so skupaj z navijaško skupino Kamnita proslavljali nadaljevanje uspešne serije proti sosedom, na zadnjih treh derbijih so namreč vpisali dve zmagi in remi.

Različno razpoloženje, različni motivi

"Zmagali smo zasluženo. Trdo smo garali za te tri točke, v ključnih trenutkih smo pokazali več, pripravili smo si veliko priložnosti. Lepo je nadaljevati serijo neporaženosti proti Zagorjanom. Vzdušje je bilo izjemno, na derbiju je vedno tako. Hvala Kamniti in vsem gledalcem za podporo, ta tekma nam bo dala zagon za nadaljevanje sezone," je po srečanju povedal ključni mož Rudarja na sredini igrišča Staš Kazič, znova se je izkazal z zrelo in borbeno predstavo.

"Tekmo bi morali zaključiti v prvem polčasu, ko smo bili boljši, povedli in zapravili nekaj izjemnih priložnosti. V drugem delu smo padli in Rudarju dovolili, da je prevzel pobudo, to so domači izkoristili. Glede gola na koncu pa lahko rečem le, da ne vem, zakaj je bil razveljavljen. Meni se je situacija zdela povsem regularna," je povedal najizkušenejši v vrstah Zagorja Nejc Vozelj, ki je, zanimivo, sicer tudi predsednik kluba.

V nadaljevanju sezone, ki bo trajala še mesec in pol, zeleno-črne čaka boj za obstanek, rdeče-bele pa mešanje štren v zgorjnem delu lestvice, kjer se za vrh borita najstarejši slovenski klub Ilirija 1911 in njen ljubljanski rival ter eden mlajših slovenskih klubov AŠK Bravo.

3. SNL - center, 19. kolo:

Rudar Trbovlje - Zagorje 2:1 (1:1)
Katić 32., Drnovšek 88.; Klančišar 22.

Ivančna Gorica - Bled Hirter 4:1 (1:1)
Brinje Grosuplje - Šobec Lesce 4:4 (1:2)
Sava Kranj - Tinex Šenčur 2:2 (1:0)
Jevnica - Kolpa 4:2 (3:1)
Velesovo - Komenda 2:0 (0:0)
Ilirija 1911 - AŠK Bravo 1:1 (0:1)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.