Šport > Nogomet
2091 ogledov

Preprosto neverjetna statistika!

Allan Diogo Jota Liverpool Everton Profimedia
Na nedeljskem derbiju so gledalci videli enosmerni promet. Eden od statističnih podatkov posebej bode v oči.

V nedeljo je Anfield gostil "Merseyside derby" med Liverpoolom in Evertonom. Rdeči so upravičili vlogo favoritov in slavili (2:0), toda rezultat ne odraža stanja na zelenici.

Everton, ki se krčevito bori za obstanek, je bil skozi celotno srečanje v podrejeni vlogi, a bi kaj lahko dobil enajstmetrovko, ki bi ga popeljala v vodstvo. Za zasluženo zmago gostiteljev sta v 62. in 85. minuti sicer zadela Andy Robertson oziroma Divock Origi.

Davi de Gea Premier League Šport Derbi za Ligo prvakov po notah Londončanov, United v težavah

Liverpool je predvsem v drugem polčasu močno pritisnil na mestne tekmece, skozi celotno srečanje je imel žogo kar 83 odstotkov časa v svoji posesti.

Everton je na celotni tekmi odigral le 94 uspešnih podaj. Za primerjavo: vezist Liverpoola Thiago Alcântara je opravil 120 uspešnih podaj.

Allan - brazilski vezist Evertona, je na celotnem obračunu odigral zgolj in samo dve točni podaji. Eno s sredine na začetku drugega polčasa, in drugo spet s sredine po prejetem prvem zadetku. Igrišče je zapustil v 72. minuti.

Allan Diogo Jota Liverpool Everton | Avtor: Profimedia Profimedia

Everton je iz elitnega razreda angleškega nogometa nazadnje izpadel leta 1951.

Liverpool je z novimi tremi točkami še vedno povsem v boju za naslov prvaka, za vodilnim Manchester Cityjem zaostaja le za točko. Everton je zdrsnil v cono izpada, ima dve točki in tekmo manj od Burnleya, ki je trenutno na odrešilni 17. poziciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.