Šport > Nogomet
3972 ogledov

Pretep tudi v častni loži

Bad Blue Boys
Na Hrvaškem odmevajo dogodki v zadnjih minutah večnega derbija med Hajdukom in Dinamom.

Hrvaški mediji so se razpisali o enem najboljših derbijev v zadnjih letih, enako mero pozornosti pa je požel tudi pretep med vodilnimi možmi obeh klubov. Tekma se je po infarktni končnici končala z rezultatom 2:2.

Na Poljudu so gostitelji vodili do 89. minute, ko je Dinamo uspel izenačiti na 1:1, sodniki pa so pri tem spregledali očiten prepovedani položaj nogometašev iz Zagreba. Hilal Soudani je z glavo podaljašl žogo do strelca Filipa Benkovića. A razburjenja tu ni bilo konec. V sodnikovem dodatku je namreč najprej povedel Dinamo, mrežo je zatresel Angelo Henriquez, splitski nogometaši pa so uspeli odgovoriti in še pred zadnjim sodnikovim žvižgom iztržili enajstmetrovko in zadeli. Oba zadetka za Hajduk je dosegel Ante Erceg.

Preobrati in napetost je svoj davek terjala tudi med ugledneži. Pri Dinamu za pretep krivijo vodstvo Hajduka, pri slednjem pa pravijo, da se je vsa zadeva odvijala popolnoma nasprotno. Kot prva naj bi si v lase skočila športni direktor Hajduka Mario Branco in direktor Dinama Tomislav Svetina, nato pa so v 'spopad' hitro posegli še ostali mogočneži. Posredovati je morala policija, kasneje pa je moral na pogovor z varuhi reda poleg omenjenega dvojca med drugimi še predsednik Hajduka Ivan Kos.

Poleg Kosa in Branca policija vodi postopek tudi proti Marku Ercegu, ki je član nadzornega odbora splitskega kluba, pri Dinamu pa se je prekršku izognil Svetina, pod lupo policija pa sta se znašla direktor za varnost pri Dinamu Krešimir Antolić in finančni direktor Matej Škegro.

Le kaj bi se zgodilo, če bi na tekmi bil prisoten še Zdravko Mamić?

Komentarjev 4
  • gregor51 16:14 22.oktober 2017.

    hrčkom ,bi bilo terba zakonsko prepovedat obisk nogometnih tekem..

  • Lavdan 15:52 22.oktober 2017.

    Primitivna goveda pač, tu se nič ne more.

Sorodne novice