Šport > Nogomet
372 ogledov

Pri 45 letih nazaj na nogometne zelenice

uefa žreb liga prvakov pavel nedved EPA
Nekdanji nogometni as se pri 45 letih vrača iz pokoja.

Sloviti češki nogometaš Pavel Nedved se je upokojil leta 2009, zdaj pa se je odločil, da bo spet zaigral za svoj matični klub - FK Skalna. Petinštiridesetletni Nedved je v tem amaterskem češkem klubu začel svojo bogato nogometno kariero, v tem klubu pa igra tudi njegov 18-letni sin Pavel Nedved Junior.

"Končno nam je uspelo. Po napornih pogajanjih z Juventusom je Nedved vendarle postal naš igralec," so ponosno sporočili iz omenjenega češkega kluba.

V tem trenutku še ni jasno, kdaj bo Nedved, sicer podpredsednik italijanskega nogometnega velikana Juventusa iz Torina, zaigral za svoj matični klub. Od tam se v začetku devetdesetih let minulega stoletja odpravil v Prago, kjer je branil barve Dukle in Sparte, najbolj pa je zaslovel v obdobju, ko je igral na Apeninskem polotoku pri Laziu in Juventusu.

Nedved, ki je bil leta 2003 izbran tudi za najboljšega nogometaša na svetu, je za češko izbrano vrsto odigral 91 tekem in dosegel 18 golov, z njo je osvojil tudi drugo mesto na evropskem prvenstvu v Angliji 1996.

Pavel Nedved ob koncu svoje bogate kariere postaja vse bolj temperamenten. | Avtor: AFP AFP

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.