Šport > Nogomet
3361 ogledov

Prosinečki: Slovenci so mi všeč, ker ...

Robert Prosinečki Robert Prosinečki je bil eden izmed možnih naslednikov Srečka Katanca.
Eden od kandidatov za slovenskega selektorja je navdušen nad situacijo v slovenskem nogometu.

V preteklih dneh smo že pisali o možnosti, da bi Srečka Katanca na klopi Slovenije nasledil Robert Prosinečki. Legendarni Hrvat, ki je nazadnje relativno uspešno vodil Azerbajdžan, je v pogovoru za Večernji list razkril svoja razmišljanja o prihodnosti.

Prosinečki je priznal, da ga trenutno bolj vleče v klubske kot v reprezentančne vode, čeprav naj bi ga poleg Slovencev snubili še izbrani vrsti Avstrije in BiH. Sam pravi, da na Hrvaškem (kjer ga del javnosti želi videti na klopi) nima možnosti, ker ni del "notranjega kroga" nogometne zveze.

matjaž kek Trdna pogodba Šport Kek o reprezentanci: Ni mi lahko

Svetlolasi nekdanji vezist je z izbranimi besedami spregovoril o Sloveniji, kjer je ob Matjažu Keku glavni kandidat za selektorsko mesto. Iz njegovega odgovora je razvidno, da se je že sestal s predstavniki Nogometne zveze Slovenije in da ga projekt zanima.

"Slovenija je zame zanimiva možnost. Reprezentanca ima dober igralski potencial, še bolj pomembno pa je, da je nogometna zveza popolnoma urejena. Tam se točno ve, kako in kaj. Slovenci ne morejo plačati toliko, kot nekatere druge zveze, toda všeč so mi, ker tam vlada red, poleg tega pa se ne bojijo trdega dela," je o potencialnem novem delovnem mestu na sončni strani Alp dejal "Veliki Žuti".

Prosinečki je pojasnil še, da z Azerbajdžanci, s katerimi je v preteklih kvalifikacijah za SP 2018 osvojil spoštljivih deset točk v konkurenci Nemčije, Severne Irske, Češke, Norveške in San Marina, ne bo nadaljeval zgodbe, saj ne vidi več možnosti nadgradnje trenutne situacije.

Katančev naslednik Šport Hrvat je vroča roba, BiH bi lahko skočila v zelje Sloveniji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.