Šport > Nogomet
26 ogledov

"Proti Mariboru ne bo lahko"

Gustavo Manduca EPA
Ciperčani so kljub vlogi favoritov previdni pred dvobojem z Mariborom. Prva tekma tretjega predkroga Lige prvakov bo v sredo.

APOEL se je v zadnjih štirih sezonah dvakrat uvrstil v skupinski del Lige prvakov, v sezoni 2011/12 pa je nastopil celo v četrtfinalu, ko ga je izločil Real Madrid. Pred tem so Ciperčani v osmini finala zakrivili izpad Lyona. Kljub zadnjim uspešnim evropskim sezonam pa nogometaši APOEL-a pričakujejo težek dvoboj z Mariborčani.

"Težko je določiti, kdo je favorit. Razlika med tako imenovanimi velikimi in malimi klubi se je zmanjšala. Zato smo že videli nekaj presenečenj kot je na primer izpad BATE-ja. V sodobnem nogometu moraš biti v odlični formi, če želiš premagati kateregakoli tekmeca. Na prvi tekmi si želimo priti do ugodnega rezultata, ki nam bo dal dobro izhodišče pred povratnim dvobojem v Sloveniji. A to ne bo lahko," je za spletno stran Evropske nogometne zveze dejal Marios Elia.

Marios Elia | Avtor: EPA EPA
Štiriintridesetletni branilec se je z vijoličastimi sicer pomeril že v sezoni 2002/03, ko so ciperski nogometaši, v sedanjem kadru so na Ljudskem vrtu zaigrali tudi Marinos Satsias, Constantinos Charalambides in Nektarios Alexandrou, najprej izgubili z 1:2, doma pa so bili nato boljši s 4:2. Enega od zadetkov, svojega prvega v evropskih tekmovanjih za APOEL, je takrat zabil tudi Ilia: "Spominjam se, da je šlo za zelo napet obračun. Bilo je živčno od začetka do konca, pokazali pa smo pravi karakter po hitrem zaostanku. V spominu mi je ostalo še zlasti zadnjih deset minut, ko smo poskušali zdržati napade Maribora, ki je imel igralca več. Zmaga nam je veliko pomenila, saj je bil takrat favorit Maribor, mi pa smo bili outsiderji. Zdaj je položaj drugačen.

APOEL je v poletju sicer precej spremenil ekipo. Po prihodu novega trenerja Paula Sergia je v klub namreč prišlo še sedem novih igralcev. "Vzdušje v klubu je dobro. Bilo je veliko sprememb, novi nogometaši se še morajo ustaliti, a sem prepričan, da smo pripravljeni za sredin obračun," meni nogometaš, ki je zbral 51 nastopov za Ciper, pri tem pa je zabil dva gola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.