Šport > Nogomet
13 ogledov

Prvak Bayern proti Cityju, španska giganta v Italijo

Ribery Bayern nagrada pokal trofeja Uefa najboljši nogometaš Evrope
1/11
EPA
Žreb skupinskega dela nove sezone Lige prvakov je poskrbel za kar nekaj zanimivih parov, med katerimi izstopa skupina B z Real Madridom, Juventusom in Galatasarayem.

Pregovorno skupino smrti bo še drugo sezono zapored sestavljal devetkratni evropski prvak Real Madrid, ki mu je ples kroglic tokrat namenil italijanskega, turškega in danskega prvaka – Juventus, Galatasaray in Copenhagen.

Na žrebu v Monte-Carlu je imel usodo najboljših evropskih klubov v rokah nekdanji Realov član Luis Figo, ki sta mu med drugim pomagala tudi Johan Cruyff in Michael Owen. Aktualni prvak Bayern bo pot proti Lizboni, kjer bo finale na sporedu v soboto, 24. maja, začel v skupini D s CSKA Moskvo, Manchester Cityjem in štajerskim krvnikom Viktorio Plzeň.

Arsenal čaka težka naloga

Drugi španski gigant Barcelona se bo tako kot v nekaj prejšnjih sezonah pomeril z AC Milanom, kot tudi Celticom, ki jih je namučil lani, v skupini H pa je zraven tudi Ajax. Katalonci so Milan, sedemkratne evropske prvake, izločili v tekmah na izpadanje v zadnjih dveh sezonah.

Morda še težja skupina od skupine B je skupina F, kjer se bo moral Arsenal v družbi Olympiquea Marseilla, nedavnih finalistov Borussie Dortmund in Napolija pošteno potruditi za napredovanje. 

Debitantka Austria je za dobrodošlico med evropsko smetano dobila skupino G z nekdanjimi prvaki Portom, Atlético Madridom in Zenitom Sankt-Peterburgom.

Nagrada za najboljšega Ribéryju

Ob odsotnosti Cristiana Ronalda, ki se zaradi domnevno neodložljivih klubskih obveznosti ni udeležil prireditve, je naslov najboljšega nogometaša Evrope za lansko sezono osvojil Bayernov krilni nogometaš Franck Ribéry, ki je v glasovanju v živo premagal Portugalca in rednega finalista Lionela Messija.

Ribéry je bil tako nagrajen za izjemno sezono v vrstah "Die Roten", ki so prvič v zgodovini nemškega nogometa osvojili trojno krono. Francoz je bil prvi nečlan Reala ali Barcelone v zaključnem izboru od leta 2011 naprej, ko je Uefa nagrado prvič tudi podelila. Ribéry je po Messiju in Andrésu Iniesti, ki je slavil lani, še tretji različni zmagovalec omenjenega izbora.

Žreb Lige prvakov, skupinski del:

Skupina A: Manchester United, Šahtar Doneck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad;
Skupina B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, FC Copenhagen;
Skupina C: Benfica, Paris Saint-Germain, Olympiacos, Anderlecht;
Skupina D: Bayern, CSKA Moskva, Manchester City, Viktoria Plzeň;
Skupina E: Chelsea, Schalke 04, Basel, Steaua;
Skupina F: Arsenal, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Napoli;
Skupina G: Porto, Atlético Madrid, Zenit Sankt-Peterburg, Austria;
Skupina H: Barcelona, AC Milan, Ajax, Celtic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.