Šport > Nogomet
39 ogledov

Ramos in Piqué javnost vlečeta za nos

sergio ramos gerard pique EPA
Gerard Piqué in Sergio Ramos sta glavna akterja medijskega podpihovanja o sovražnih odnosih med Realom in Barcelono. Pa je realnost res takšna, kot se zdi na prvi pogled?

Velikana španskega nogometa, Real Madrid in Barcelona, tvorita enega najzanimivejših in najbolj napetih nogometnih rivalstev na svetu. Pri tem pomembno vlogo igrajo nogometaši obeh ekip, že nekaj časa pa sta v tem pogledu najbolj aktivna Gerard Piqué in Sergio Ramos.

Reprezentančna kolega, ki se izven soja žarometov razumeta precej bolje kot na zelenicah, sta po prijateljski tekmi Španije in Francije poskrbela za barvito izmenjavo mnenj, ki je na noge spravila celo pravno službo kraljevega kluba.

''Nikoli ne bi igral za Real Madrid. Ne maram vrednot, h katerim stremijo, in ni mi všeč, kako nekateri ljudje iz predsedniške lože vlečejo vrvice v tej držav,'' se je ob domnevno (pre)velik vpliv Realovega vodstva obregnil Piqué, a dodal, da ima z nekaterimi nogometaši kraljevega kluba dober odnos. ''Z vsemi se dobro razumem, a vsi vemo, kako to gre,'' je dodal.

Piqué: Zame je to šov

Piqué je opozoril na različni obravnavni Barçinih in Realovih nogometašev, ki so predmet preiskav o domnevnih davčnih utajah. ''Cenim igralce Reala in med njimi je kar nekaj mojih prijateljev, a oseba, ki je poslala na sojenje Lionela Messija in Neymarja, je v primeru Ronalda izbrala drugačen pristop in v loži sedi ob Florentinu Pérezu,'' je povedal Piqué ter odgovoril na očitke Ramosa in Marcela, da je bila Barçina vrnitev na povratni tekmi s Paris Saint-Germaninom posledica sodniških odločitev.

''Pogovarjamo se o zgodovinskem povratku, vi pa ste osredotočeni na sodnike. In ko Real Madrid osvoji Ligo prvakov z Ramosovim golom iz prepovedanega položaja, se ne zgodi nič,'' je žogico vrnil Piqué in priznal, da gre pri medijskem obračunavanju za šov, katerega primarni namen je polnjenje časopisnih stolpcov. ''Zame je to šov. Ne razburjam se nad izjavami Marcela ter Ramosa in upam, da se onadva ne bosta razburjala nad mojimi,'' je dodal španski reprezentant.

sergio ramos gerard pique | Avtor: EPA EPA


Verjetno ne spreseneča, da je za prvi odziv iz Madrida poskrbel prav Ramos. ''Kar govori Piqué, ne bo spremenilo naših vrednot, grba, zgodovine ali lovorik. Njegove izjave bodo izzvale naslovnice in prodale veliko časopisov. Mi od tega živimo. V vsaki loži se vlečejo vrvice, a Barcelona bi v tem pogledu morala ostati tiho,'' je dejal Ramos.

Tehnologija na strani španske reprezentance

Prijateljsko tekmo med Španijo in Francijo je v veliki meri zaznamovala video tehnologija, s pomočjo katere je glavni sodnik razveljavil gol Antoina Griezmanna. Tudi druga odločitev je šla na roko varovancem Julena Lopeteguija, saj so sodniki po pregledu posnetka priznali razveljavljeni gol Gerarda Deulofeua

Piqué se je po tekmi pošalil, da je bila tehnologija na strani španske reprezentance, ker so nosili bele drese, sicer barvo madridskega kluba. ''V garderobi smo se nasmejali. Bela majica mu bolje pristoji in ne ve, kako naj reagira na to,'' je odgovoril Ramos.

Odvetniki opravili analizo

Piqué je s svojimi besedami vzbudil pozornosti Realove pravne službe, ki je izjavo natančno preučila in prišla do sklepa, da proti nogometašu ne bo vložila obtožnice. ''Najbolje bomo odgovorlli 23. aprila na El Clásicu. Real Madrid vedno odgovori na igrišču,'' so sporočili.

Odnos med Ramosom in Piquéjem pa še zdaleč ni tako napet, kot poročajo mediji. Nogometaša od upokojitve Carlesa Puyola igrata v osrčju španske obrambe, pred tekmo s Francijo pa so ju televizijske kamere ujele med prijateljskim pogovorom. ''Pred leti sva popravila najin odnos in trenutno se sijajno razumeva,'' je priznal branilec Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.