Šport > Nogomet
49 ogledov

Rasizem na tekmi 10-letnikov

milan adriano galliani otroci Reševalni pas/Twitter
Italijanski Milan je sporočil, da preiskujejo neljube dogodke, ko so nekateri gledalci na tekmi otroških ekip na turnirju v Italiji žalili njihove mlade temnopolte igralce.

Milan je na svoji spletni strani zapisal, da je na turnirju Universal Cup v Forte dei Marmiju med velikonočnimi prazniki prišlo do neprijetnih dogodkov. Na polfinalni tekmi med Milanom in pariškim PSG naj bi nekateri gledalci na tribunah žalili temnopolte nogometaše italijanske ekipe.

V klubu so zapisali, da ne želijo po nepotrebnem delati drame, a so poudarili, da je takšno ravnanje, če se je res zgodilo, preprosto nesprejemljivo.

Da se je na tekmi desetletnikov zares dogajalo nekaj neprimernega, je prvi opozoril nogometni agent Mino Raiola, ki v razredu najboljših nogometašev na svetu med drugimi zastopa tudi Zlatana Ibrahimovića in temnopoltega italijanskega zvezdnika Maria Balotellija.

Prek družabnih omrežij je sporočil, da je šokiran zaradi dogodkov na tekmi. "Glave gor, fantje, močnejši smo kot ti neumni rasisti," je še dodal Raiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.