Šport > Nogomet
15 ogledov

Raul odigral zadnjo tekmo kariere

Raul, konec kariere, mls, new york cosmos EPA
Raul, ki se ga mnogi spominjajo kot dolgoletnega kapetana Real Madrida, je pri 38. letih in po 21. letih v profesionalnem nogometu sklenil svojo bogato kariero.

Eden najbolj prepoznavnih španskih nogometašev, Raul Gonzalez Blanco, ali samo Raul, je končal igralno kariero. Na zadnji tekmi je njegova ekipa, New York Cosmos, osvojila naslov v ameriškem prvenstvu NASL, konkurenčni, a manj kakovostni različici lige MSL. 

Pred 10.000 gledalci Raul ni dosegel zadetka, je pa bil podajalec pri zadnjem golu Argentinca Gastona Cellerina za končnih 3:2 proti Ottawi.

Raul je bil član Real Madrida od 1994 do 2010. Z njim je osvojil šest španskih prvenstev, tri lige prvakov in svetovno klubsko prvenstvo. Na 741 tekmah je dosegel 323 zadetkov, kar je bil dolgo časa španski rekord. Zdaj si ga lastita Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

Bil je tudi dolgo časa član španske reprezentance, od katere pa se je poslovil 2006, dve leti preden je Španija prvič postala evropski prvak in dve leti kasneje še svetovni prvak. V reprezentanci je na 102 tekmah dosegel 44 zadetkov.

Iz Real Madrida je odšel 2010 in bil naslednji dve leti član nemškega Schalke 04. 2014 se je preselil v New York, kjer naj bi ostal tudi po koncu kariere, saj je tam ustanovil nogometno šolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.