Šport > Nogomet
156 ogledov

Real Madrid le še korak od 34. naslova

Granada Real Madrid Epa
V ponedeljek so bile odigrane tri sklepne tekme 36. kola španske Primere División. Do konca prvenstva bodo vse ekipe odigrale še po dve srečanji.

Vodilni Real Madrid je gostoval v Granadi in na stadionu Nuevo Los Cármenes dosegel zmago (1:2), po kateri ima spet štiri točke prednosti pred Barcelono in je tako le še korak oddaljen od 34. naslova državnih prvakov.

Gostje so začeli izvrstno in po dobre četrt ure vodili z 0:2. V 10. minuti je po lepem samostojnem prodoru s silovitim strelom zabil Ferland Mendy, nato pa je prednost po protinapadu povišal Karim Benzema.

V nadaljevanju so Andaluzijci zaigrali bolje in hitro znižali z golom Darwina Machísa. Do konca tekme je Granada nanizala še nekaj priložnosti, večkrat se je izkazal vratar Thibaut Courtois, toda madridska obramba je vzdržala za velike tri točke.

Barcelona : Valladolid La Liga Šport Messi do novega mejnika, Barça še vedno v igri

Real Sociedad je na gostovanju pri Villarrealu prišel do pomembne zmage (1:2) v boju za pozicije, ki ob koncu sezone vodijo v evropske pokale. Baski bodo imeli priložnost za preboj v Evropo sicer še v finalu španskega kraljevega pokala, v katerem bodo igrali proti sosednjemu bilbajskemu Athleticu. "Rumena podmornica" se je s porazom poslovila še od zadnjih upov po preboju v Ligo prvakov.

V igri za Ligo Evropa je tudi Getafe, ki je na zahtevnem gostovanju pri Alavésu iztržil remi (0:0). Domačini, ki še nimajo zagotovljenega obstanka, imajo dve tekmi pred koncem štiri točke naskoka pred cono izpada. V tej so Real Mallorca, Leganés in že odpisani Espanyol.

Samir Handanović Andrea Belotti Inter Torino Serie A Šport Soigralci rešili Handanovića po grobi napaki

La Liga, 36. kolo:

Granada - Real Madrid 1:2 (0:2)
Villarreal - Real Sociedad 1:2 (0:0)
Alavés - Getafe 0:0 (0:0)
Real Valladolid - Barcelona 0:1 (0:1)
Atlético Madrid - Real Betis 1:0 (0:0)
Osasuna - Celta Vigo 2:1 (1:1)
Espanyol - Eibar 0:2 (0:2)
Levante - Athletic Bilbao 1:2 (0:2)
Leganés - Valencia 1:0 (1:0)
Sevilla - Real Mallorca 2:0 (1:0)

LESTVICA:
1. Real Madrid 83
2. Barcelona 79
3. Atlético Madrid 66
4. Sevilla 66
5. Villarreal 57
6. Getafe 54
7. Real Sociedad 54
...
17. Alavés 36
18. Leganés 32
19. Real Mallorca 32
20. Espanyol 24

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice