Šport > Nogomet
15 ogledov

Real zabil dva v zadnjih petih minutah

(Levante - Real Madrid)
1/22
Reuters
Real Madrid se je na tekmi osmega kola španske nogometne lige rešil šele v sodnikovem podaljšku, ko sta za zmago kraljevega kluba poskrbela Álvaro Morata in Cristiano Ronaldo.

Real Madrid je z obilico sreče vknjižil nove tri točke na gostovanju v Valencii, kjer je domači Levante minuto pred iztekom rednega dela vodil z 2:1, po zaslugi zadetkov Álvara Morate in Cristiana Ronalda pa so se pomembne zmage veselili varovanci Carla Ancelottija. Real je z novimi tremi točkami ohranil stik z vodilnima Barcelono in Atléticom iz Madrida, ki se na lestvici nahajata pred aktualnimi viceprvaki.

Carlo Ancelotti je na igrišče poslal drugačno postavo, kot se je v Ligi prvakov pomerila s Kobenhavnom, medtem ko je domači strateg Joaquin Caparros v primerjavi s tekmo proti Osasuni opravil le tri zamenjave.

Zapravljivi Real

Beli balet je na gostovanju pri Levanteju zapravil številne priložnosti, kar bi ga kmalu drago stalo. V prvem polčasu sta zapretila Isco in Luka Modrić, pri domačih pa je bil nevaren posojeni nogometaš Seville Baba Diawara. Pred koncem prvega polčasa je Diega Lópeza poskušal s polvolejem presenetiti Baba, vendar je španski čuvaj mreže žogo potisnil prek vrat.

V 53. minuti je Cristiano Ronaldo zatresel zunanji del vratnice, domači pa so odgovorili silovito in štiri minute kasneje povedli. Xumetra je žogo po diagonali posredoval Babi, ki je dosegel šele svoj drugi gol v La Ligi po maju 2012.

Ronaldo priskočil na pomoč

Domači niso dolgo vodili, saj je v 61. minuti rezultat poravnal Sergio Ramos. Varovanci Carla Ancelottija so še naprej vršili pritisk in bi kmalu povedli po strelu Marcela, ki pa je zgrešil iz neposredne bližine.

Štiri minute pred koncem se je Nabil El Zhar otresel svojega igralca in drugič premagal Lópeza. Ko je že izgledalo, da bodo domači osvojili velike tri točke, pa sta v nekaj minutah mrežo zatresla Morata in Ronaldo ter Realov nepremagljivi niz v gosteh podaljšala na 11 tekem.

Sánchez nadomeščal Messija

Tekma na Camp Nouu se ni začela po željah katalonskega velikana, saj je v deseti minuti srečanja goste v vodstvo popeljal Javi Guerra, ki je z glavo premagal Victorja Valdésa in umiril razgrete navijače.

Vodstvo gostujoče ekipe je trajalo le štiri minute, ko je prvega od dveh zadetkov dosegel Alexis Sánchez. Vratar Valladolida Diego Marino je do zaključka prvega polčasa nekajkrat dobro posredoval in goste držal v igri za morebitno presenečenje. 

V drugem polčasu je Blaugrana pritisnila na plin. Pisala se je 52. minuta, ko je na 2:1 povišial Xavi, nato se je drugič med strelce vpisal Sánchez, piko na i pa je ob odsotnosti Lionel Messija postavil Neymar, ki se je po dobri predstavi skozi celotno tekmo končno uspel premagati gostujočega vratarja. Varovanci Gerarda Martina so v zadnjih 20 minutah zadrževali posest žoge in tekmo zlahka pripeljali do konca.

Španska liga, 8. kolo:

Villarreal : Granada 3:0 (1:0)
Soriano (30), Giovani (49), Pina (82)
Jokić (Villarreal) je odigral celo tekmo.

Málaga : Osasuna 0:1 (0:1)
Riera (23)

Elche : Espanyol 2:1 (1:0)
Corominas (40, 74); Bifouma (66)

Rayo Vallecano : Real Sociedad 1:0 (0:0)
Viera (89/11m)

Levante : Real Madrid 2:3 (0.0)
Baba (57), El Zhar (86); Ramos (61), Morata (90), Ronaldo (90)

Barcelona : Real Valladolid 4:0
Sánchez (14, 64), Xavi (52), Neymar (70); Guerra (10)

Atlético Madrid : Celta Vigo 2:1 (1:0)
Costa (42, 62); Nolito (71)
Costa (Atlético) je v 26. minuti zapravil enajstmetrovko.

Sevilla : Almería 2:1 (1:1)
Gameiro (6), Rakitić (90); Rodri (23)

Getafe : Real Betis 3:1 (3:0)
León (16, 22), Colunga (27); Rafa (51/a.g.)

Athletic Bilbao : Valencia 1:1 (0:1)
Rico (76); Banega (43/11-m)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.