Šport > Nogomet
73 ogledov

Realovci (neuspešno) ščitili Ronalda

ronaldo alves Profimedias
Brazilski vratar Valencie Diego Alves je prava nočna mora Cristiana Ronalda.

Real Madrid je v 35. krogu La Lige doma premagal Valencio (2:1) in s tekmo manj ostaja na drugem mestu lestvice španskega prvenstva z enakim številom točk (81) kot vodilna Barcelona.

Strelec uvodnega zadetka Cristiano Ronaldo je imela v 57. minuti na voljo veliko priložnost za povišanje vodstva, a je gostujoči vratar Diego Alves uganil smer njegovega strela in ostalo je pri izidu 1:0 v korist Real Madrida.

Brazilski čuvaj mreže je tako podaljšal izjemen niz v medsebojnih dvobojih s portugalskim napadalcem, saj je ubranil kar tri od njegovih štirih strelov z bele točke.

Varovanci Zinedina Zidana so se osem minut pred iztekom rednega dela znašli v težavah, ko je za izenačenje poskrbel Dani Parejo, štiri minute kasneje pa je aktualne podprvake odrešil Marcelo za končnih 2:1.

Provokacija očitno uspela

Alves slovi kot mojster provokacije in pravi specialist za obrambe enajstmetrovk. Najstrožje kazni razume kot "psihološko bitko med vratarjem in strelcem", svoje nasprotnike pa premaguje tudi s pomočjo psiholoških igric.

V španskem prvenstvu nastopa od leta 2011, v tem času pa je ubranil kar 25 od 51 strelov z bele točke, kar pomeni 49-odstotno uspešnost. Velja za najboljšega vratarja za najstrožje kazni v zgodovini La Lige. V letošnji sezoni je ubranil že šest strelov.

Alves se pred izvedbo najstrožje kazni rad poslužuje psiholoških prijemov in nič drugače ni bilo na tekmi z Realom. Vratar je na vsak način želel pristopiti do Ronalda, čeprav ga je pri tem blokiral Marcelo, nato pa so se vmešali tudi nekateri drugi nogometaši Reala.

Očitno so galaktiki dobro vedeli, kakšna je namera čuvaja mreže, ki pa se je Ronaldu uspel dovolj približati, da je ta slišal njegove besede.

Provokacija, kakršnakoli že, je očitno uspela, saj je Ronaldo žogo poslal v spodnji desni kot, kjer je bil vratar Valencie znova na mestu in tako uspešnost proti enemu najboljši nogometašev vseh časov povišal na 75 odstotkov (3/4). Vse tri obrambe je zbral na Santiago Bernabéuu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.