Šport > Nogomet
72 ogledov

Rekordni dosežki za slovenski nogomet

večni derbi Anže Petkovšek
Derbi 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Olimpijo, ki se je končal z 0:0, je že tretjič zaporedoma poskrbel za nov rekord pri televizijski gledanosti.

"Tudi prejšnja dva rekorda sta iz sezone 2015/16, kar kaže na strmo rast priljubljenosti tekmovanja. Tekme Prve lige Telekom Slovenije si je od letošnje sezone dalje mogoče ogledati na Kanalu A. Tako si je zaključek sobotne tekme ogledalo 337.616 gledalcev (vir: AGB Nielsen Media Research, ciljna skupina 4+), skupaj z gledalci na stadionu pa je tekmo videlo najmanj 350.000 ljudi," so zapisali pri Nogimetni zvezi Slovenije.

Kot pravijo pri krovni slovenski nogometni zvezi, je odličen podatek za slovenski prvoligaški nogomet tudi dejstvo, da ne raste le gledanost tekem pred televizijskimi zasloni, temveč tudi obisk na štadionih. "Tako je že drugič v letošnji sezoni povprečni obisk kroga presegel 3000 gledalcev na tekmo, skupaj pa si je 120 tekem ogledalo 179.160 gledalcev, kar je 38 odstotkov več od sezone 2014/15 in 70 odstotkov več od sezone 2013/14," so še sporočili pri NZS in se pri slednjem sklicevali na uradne zapisnike tekem Prve lige Telekom Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.