Šport > Nogomet
1161 ogledov

Ronaldo poslal sporočilo velikemu rivalu

ronaldo neymar EPA
Brazilec Neymar je osrednji akter najnovejše sage na nogometni tržnici. Brazilskemu napadalcu je z nasvetom na pomoč priskočil tudi Cristiano Ronaldo.

V zadnjem tednu se je v športnem medijskem prostoru razplamtela zgodba o neizbežnem slovesu Neymarja, člana Barçinega udarnega napadalnega trojčka MSN, ki naj bi bil po štirih letih na vratih katalonskega velikana. 

Neymar Suarez Malaga Barcelona Rekord Šport Brazilci trdijo, da se Neymar seli v PSG
neymar barcelona Nora vsota Šport Pri PSG pripravljeni plačati 222 milijonov

Neymar naj bi se preselil v Paris Saint-Germain, ki je po nekaterih navedbah zanj pripravljen plačati odkupno klavzulo v višini 220 milijonov evrov. Ob tem bi prestop Paula Pogbaja, za katerega je Manchester United odštel rekordnih 105 milijonov evrov, kar naenkrat deloval zelo "poceni".

Mnenja o tem, ali se bo Neymar res preselil v francosko prestolnico, so deljena. Pri Barceloni trdijo, da bo zvezdnik ostal nogometaš Blaugrane, temu pa pritrjuje tudi njegovo dobro razpoloženje med pripravami na novo sezono.

neymar | Avtor: EPA EPA
Na drugi strani nekateri španski medijo pravijo, da je odhod neizbežen in da sta se Neymar in PSG že dogovorila za podrobnosti prestopa, med drugim tudi za tedensko plačo v višini pol milijona evrov.

Kakorkoli že, svoje mnenje o tej temi ima tudi Cristiano Ronaldo, ki je bil po objavi domnevnih davčnih mahinacij tudi sam na pragu odhoda iz Španije.

Portugalski napadalec, ki se trenutno mudi na daljnem vzhodu, medtem ko njegova ekipa trenira v ZDA, je navezal stik z Neymarjem in mu odsvetoval selitev v Ligue 1. Po mnenju zvezdnika Reala bi bila selitev v Francijo korak nazaj, ki bi ga Neymar zagotovo obžaloval.

Ronaldu mu svetuje, naj v primeru, da si resnično želi zapustiti Camp Nouu, počaka na ponudbo Manchester Uniteda, ki se po veljavi, vrednosti in ugledu v svetu nogometa lahko primerja z Realom in Barcelono. Ligue 1 prav tako ne uživa takšnega statusa kot na primer La Lige ali Premier League, je svojega prijatelja še opozoril Ronaldo.

Nogometaša sta na zelenici velika rivala, vendar se v zasebnem življenju zelo dobro razumeta. Podobnega mnenja kot Ronaldo so tudi Neymarjevi prijatelji v Barçini slačilnici. Branilec Barcelone Gerard Piqué na družbenih omrežjih objavil fotografio, na kateri pozira skupaj z Brazilcem, in pripisal: "Ostaja." 

Neymar se je Barceloni pridružil leta 2013 in dosegel 105 golov na 186 tekmah v dresu španskega podprvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.