Šport > Nogomet
77 ogledov

''Ronaldo varčuje gole za Euro''

cristiano ronaldo portugalska EPA
Cristiano Ronaldo je na prijateljski tekmi z Bolgarijo zapravil drugo zaporedno enajstmetrovko. Portugalska je morala priznati premoč z 0:1.

Superzvezdnik madridskega Reala je imel lepo priložnost, da portugalski reprezentanci priigra izenačenje, vendar je Vladislav Stojanov njegov strel ubranil. 

Ronaldu tako še drugič zapored ni uspelo vnovčiti strela z bele točke, potem ko je na zadnji ligaški tekmi s Sevillo okroglo usnje poslal visoko na tribune.

Odločilni gol za zmago Bolgarije je v 19. minuti srečanja po napaki Pepeja prispeval Marcelinho. Domačim do poslednjega sodniškega piska ni uspelo izenačiti, čeprav so nanizali 30 strelov, od tega 11 v okvir vrat.

Portugalski selektor Fernando Santos si s končnim izidom ni belil glave, prav tako mu nobenih preglavic ne povzroča zapravljena priložnost njegovega prvega zvezdnika.

''V državni reprezentanci in klubih, za katere je igral, je bil Ronaldo vedno referenčna točka - vreden 40, 50 golov na sezono. Proti Bolgariji ni zadel, a svoje gole varčuje za Euro. Ustvarili smo si veliko priložnosti, vendar nismo zadeli. Če si jih ne bi, potem bi bil bolj zaskrbljen,'' je povedal Santos.

Portugalska je v kvalifikacijah za nastop na Euru 2016 zabeležila sedem zmag in en poraz, kar je zadostovalo za prvo mesto v skupini I, v kateri so se za njo zvrstile Albanija, Danska, Srbija in Armenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.