Šport > Nogomet
17 ogledov

Ronaldo zabija kot superjunak

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je na tekmi Lige prvakov v švedskem Malmöju spisal novo poglavje v svoji bogati nogometni zgodovini.

Portugalski superzvezdnik je bil mož odločitve na tekmi drugega kroga skupinskega dela Lige prvakov, na kateri je dosegel oba gola za zmago Real Madrida (2:0).
Ronaldo je na srečanju z Malmöm zabil 500. in 501. zadetek v svoji karieri. Z dvema goloma se je na večni lestvici najboljših strelcev madridskega velikana (323) izenačil z Raúlom, a statistika portugalskega napadalca je precej bolj zastrašujoča.

Ronaldo je za 323 golov v majici belega baleta potreboval 308 tekem (1.05 gola na tekmo), medtem ko jih je španski napadalec, trenutno član New York Cosmos, za enako število golov potrebova kar 433 več oziroma 741 tekem (0.44 gola na tekmo).

CR7 je zmagi Reala, ki zaseda prvo mesto v skupini A, jubilejnemu 500. zadetku in rekordnemu 323. golu v dresu španskega velikana dodal še 81. oziroma 82. gol v Ligi prvakov, kjer jih ima po novem pet več od najbližjega zasledovalca, trenutno poškodovanega, Lionela Messija (77).

Ronaldo je na dveh tekmah najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu dosegel že pet golov - tri je zabil Šahtarju, dva pa Malmöju -, kar ga uvršča na vrh seznama najboljših strelcev v letošnji sezoni.

''Vesel sem, da sem si delim naziv najboljšega strelca v zgodovini Madrida. Ko sem prišel sem, tega nisem pričakoval. Zadovoljen sem z rekordom in že sem se pogovarjal z Raúlom. Poklical me je in mi čestital,'' je povedal 30-letnik.

Zgodovinski dosežki enega najboljših nogometašev vseh časov so odmevali tudi po družabnih omrežjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.