Šport > Nogomet
18227 ogledov

Ronaldu grozi gromozanska kazen, Zidane ogorčen

cristiano ronaldo
Cristiano Ronaldo si je po izključitvi na prvi superpokalni tekmi z Barcelono privoščil neumnost, zaradi katere mu grozi celo do 12 tekem prepovedi igranja.

Prva tekma superpokalnega El Clásica je postregla z veliko zanimivega dogajanja, prvo ime srečanja pa je bil znova portugalski napadalec Cristiano Ronaldo.

Zvezdnik madridskega kluba, ki je na Camp Nouu s 3:1 premagal večnega tekmeca Barcelono, je v igro vstopil šele v 58. minuti in slabe pol ure kasneje dosegel izjemen zadetek, s katerim so galaktiki povedli z 2:1.

Portugalec je po doseženem golu slekel svoj dres in tako imitiral velikega rivala Lionela Messija, ki je na aprilskem El Clásicu svoj dres ponosno pokazal Realovim navijačem na Santiago Bernabéuu.

Ronaldo je posledično prejel rumeni karton, ki ga je le nekaj trenutkov kasneje močno obžaloval.

Izključitev in jezna reakcija

Napad Realovega zvezdnika v 82. minuti se je končal s sumljivim padcem v kazenskem prostoru, glavni sodnik Ricardo De Burgos Bengoetxea pa je zaradi simuliranja pokazal drugi rumeni karton in ga predčasno poslal pod prho.

Ronaldo ni mogel verjeti svojim očem in sodnika rahlo odrinil, kar je po pravilih španskega nogometnega prvenstva strogo prepovedano. 

Cristiano Ronaldo Barcelona Real Madrid El Clásico Šport Mojstrovina in izključitev Ronalda, Barça na robu brezna

Pravilnik za fizični stik med nogometašem in sodnikom predvideva od štiri do dvanajst tekem prepovedi. Za piko na i se je glavni sodnik o incidentu razpisal tudi v poročilu o tekmi. "Ko sem mu pokazal rdeči karton, me je nogometaš v znak nestrinjanja rahlo odrinil," je zapisal De Burgos Bengoetxea.

cristiano ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia


Trener Reala Zinedine Zidane je po tekmi dejal, da se ne strinja s sodniško odločitvijo, upa pa, da bo Ronaldo v kadru za sredino povratno srečanje.

"Ne bom se vmešaval v delo sodnika. Odigrali smo dobro tekmo, moti pa me Ronaldova izključitev. Morda ni bilo najstrožje kazni, a rumeni karton zaradi domnevnega simuliranja... to je zelo strogo. Tega ne moremo spremeniti, čeprav se bomo potrudili, da bo nared za sredo," je povedal francoski strateg.

Po besedah branilca Sergia Ramosa bi se Real lahko na odločitev pritožil. "Mislim, da ga je nekaj vrglo iz ravnotežja. Ničesar ni hlinil. Lahko bi se pritožili, saj smo deset minut igrali brez pomembnega igralca. Treba bo razmisliti," je dejal Ramos.

Povratna tekma med Realom in Barcelono bo v sredo, 16. avgusta na Santiago Bernabéuu.

Komentarjev 2
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 13:40 14.avgust 2017.

    Najslabši člen v Barcini ekipi je vratar!! Taki streli so zgolj za "ogrevanje" našemu Oblaku!! Ta Nemec pa dobi gol iz vsega kaj leti proti vratom!!

  • perhan63 09:51 14.avgust 2017.

    zamenjat vratarja ,pa picqeja pr baci pa bo..

Sorodne novice