Šport > Nogomet
1364 ogledov

Rooney pet minut po slovesu ujezil rdeče vrage

wayne rooney EPA
Angleški napadalec Wayne Rooney je z razpredanjem o standardih ujezil navijače Manchester Uniteda.

Wayne Rooney je bil član Manchester Uniteda od leta 2004 do leta 2017, pred začetkom nove sezone pa se je po 13 letih vrnil v matični klub.

"Vračam se zato, ker mislim, da smo lahko uspešni," je ob vrnitvi "domov" povedal 31-letni napadalec, ki je na Old Traffordu osvojil pet ligaških naslovov, tri pokale in Ligo prvakov.

Rooney se je pod vodstvom Joséja Mourinha vse pogosteje znašel na klopi, saj sta v napadu rdečih vragov namesto njega blestela Zlatan Ibrahimović in Henrikh Mkhitaryan.

Želja po minutaži ga je vodila nazaj v Liverpool, kjer pa je z nespametno izjavo že ujetil navijače dolgoletnega kluba.

"Pri Manchester Unitedu veljajo določeni standardi, ki jih je uvedel Sir Alex Ferguson. V garderobi so se ti standardi prenašali prek Ryana Giggsa, Garyja Nevilla in Paula Scholesa. V zadnjih letih je bilo na meni in Michael Carricku, da sva te standarde prenašala na mlajše nogometaše," je povedal Rooney.

"V zadnjem času je to postajalo vse težje, saj so se klubu pridružili nekateri novi igralci. Pri Unitedu veljajo tradicije, ki jih je treba spoštovati. Postajalo je vedno težje, a to ni več moj problem. Presrečen sem, da sem spet pri Evertonu."

Navijači rdečih vragov so bili nad njegovimi besedami ogorčeni. "Standardi? Ja, zato pa si pri Evertonu," sporočajo nekdanjemu ljubljencu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice