Šport > Nogomet
44 ogledov

Sarma tik pred podpisom

samir handanović EPA
Po večmesečnem ugibanju, kje bo nadaljeval kariero, je ljubljanski vratar sedaj tik pred tem, da na San Siru ostane do leta 2019.

Roberto Mancini je vseskozi gojil upanje, da bo Samir Handanović tudi v naslednji sezoni branil barve Interja. Kot kaže se mu bo želja izpolnila. Slovenski vratar je bil s klubom sprva dogovorjen, da bodo čakali do sredine junija (s tem bi Nerrazzurom dal dovolj časa, da poleti poiščejo njegovo zamenjavo) in če do takrat ne bo konkretne ponudbe, ki bi zadovoljila obe strani, potem bo Ljubljančan ostal v lombardijski prestolnici.

Že pred iztekom omenjenega roka pa je vse bolj verjetno, da bo Handanović ostal pri Interju tudi v naslednjih letih. Zanimanje Manchester Uniteda ni več tako intenzivno, saj se odhod Davida de Gee ne zdi več tako gotov, kot še pred nekaj tedni. Romo je odvrnila visoka cena in je svojo pozornost preusmerila v Orestisa Karnezisa in Stéphana Ruffierja.

Inter in Handanović naj bi vsak dan bolj zbliževala stališča glede finančnih pogojev nadaljnjega sodelovanja. Po novem dogovoru bo Handanović zaslužil okrog 2,7 milijona evrov na leto, z bonusi bi ta številka lahko narasla do treh milijonov. Pogodba bo Sarmo z Interjem vezala do leta 2019.

Obe strani se bosta sestali še naslednji teden in takrat bi že lahko postalo jasno, da bo Handanović ostal pri črno-modrih. K odločitvi je najbrž pripomogel tudi optimizem, ki ga Mancini goji ob pogledu na prihodnost kluba. Inter se namreč trudi pripeljati nekaj novih moči, da bi v naslednji sezoni lahko konkuriral Juventusu v boju za naslov italijanskega prvaka. Mancini naj bi zahteval branilca najvišjega formata, ki bi lahko postal vodja zadnje vrste. Nekaj pozornosti so Lombardijci namenili Mehdiju Benatii, a so bili zelo daleč od uspeha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.