Šport > Nogomet
3519 ogledov

Savdijci poslali odločno sporočilo Evropi: "Ne bomo se ustavili"

Savdska Arabija nogomet žoga Profimedia
Evropski nogometni veljaki vse glasneje opozarjajo na nevarnost eksodusa zvezdniških igralcev.

Savdska liga bo nadaljevala nakupe zvezdniških nogometašev tudi v naslednjih letih, je za BBC dejal direktor lige, Britanec Peter Hutton, ki sedi tudi v upravnem odboru lige. "Proračun je pripravljen tudi za naslednja leta, zagotovo se ne bomo ustavili," je za britansko medijsko mrežo zatrdil Hutton.

Klubom iz z nafto bogate zalivske države so se v zadnjem času po odmevnem prihodu portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda že pridružili številni drugi uspešni in uveljavljeni nogometaši, kot so Karim Benzema, Jordan Henderson in Sadio Mane in drugi.

Neuspešen je bil prejšnji mesec le Al-Hilal, saj se o njegovi ponudi v višini 300 milijonov evrov francoski zvezdnik Kylian Mbappe ni niti začel pogovarjati, čeprav želi zapustiti Paris Saint-Germain.

Mbappe Saga je končana Šport Mbappejev dokončen 'ne' savdskim milijonom

Hutton je dejal, da že štirideset let dela v športu, a še ni videl tako velikega, ambiciozno zastavljenega projekta, čigar nosilci v Savdski Arabiji so odločeni, da bo uspel.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je nedavno ocenil, da je savdska liga v celoti spremenila nogometno tržišče in da pričakuje še precej več odmevnih prestopov. Trener Liverpoola Jürgen Klopp pa je izrazil bojazen, da bi lahko zelo pozen konec prestopnega roka na Bližnjem vzhodu zelo vplival na evropske klube.

Cristiano Ronaldo Ni prenesel Šport Ronaldo spet poskrbel za zgražanje, to mu ne more biti v ponos

Hutton je ocenil, da temu ne bo nujno tako, "saj so savdski klubi v zadnjem prestopnem roku zapravili četrtino ali petino denarja za prestope glede na sredstva, ki so jih namenili zgolj klubi angleške premier lige".

Peter Hutton | Avtor: Twitter Twitter

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
Sorodne novice