Šport > Nogomet
837 ogledov

Še en veliki nogometni zvezdnik obtožen posilstva

Wissam Ben Yedder Profimedia
Francoski nogometni reprezentant in kapetan Monaca je bil obtožen posilstva.

Kapetan francoskega nogometnega prvoligaša Monaca Wissam Ben Yedder in njegov mlajši brat sta bila obtožena posilstva v začetku tedna na Azurni obali, poročajo francoski mediji. Državni tožilec Nice Xavier Bonhomme je za AFP potrdil "dve prijavi o posilstvu in dve žrtvi proti dvema osebama", vključno z monaškim nogometašem.

Kot poroča France Info, dve mladi ženski, stari 19 in 20 let, po ponedeljkovem večeru v Beausoleilu obtožujeta Wissama Ben Yedderja in njegovega mlajšega brata, da sta ju "silila k spolnim odnosom". Na tej stopnji nogometaša policisti še niso zaslišali. V njegovem klubu so informacijo prejeli, a je za zdaj še niso komentirali, še poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"AS Monaco se je seznanil z danes objavljeno informacijo o Wissamu Ben Yedderju. Ker je primer predmet sodnega postopka, klub novice ne more komentirati," so sporočili iz kluba iz Kneževine. To sicer niso Ben Yedderove prve težave z zakonom, saj ga je sodišče v Sevilli zaradi utaje davkov aprila obsodilo na šest mesecev pogojne zaporne kazni in denarno kazen v višini 133.798 evrov.

Wissam Ben Yedder | Avtor: Profimedia Profimedia

Ben Yedder je sicer član Monaca od leta 2019, svoje prve profesionalne korake pa je naredil pri UJA Alfortville, preden se je nogometno uveljavil pri Toulousu, pri katerem je postal najboljši strelec kluba tega tisočletja, ko je z 71 zadetki prehitel celo legendo kluba André-Pierre Gignaca.

Odlični nastopi v najmočnejši francoski ligi so mu prinesli prestop k evropskemu velikanu Sevilli, za katero je v treh sezonah zbral 70 zadetkov, kar mu je prineslo še en odmeven prestop, saj je Monaco leta 2019 zanj izkrcal kar 40 milijonov evrov, kar je bila rekordna prodaja v Sevillini zgodovini. Ben Yedder je nemudoma upravičil svojo vrednost, saj je bil v sezoni po vrnitvi v Francijo prvi strelec lige, pred vsemi zvezdniki PSG-a. Naslednji dve sezoni pa je končal kot drugi strelec prvenstva, le za Kylianom Mbappejem. Za Monaco je v štirih sezonah dosegel skupaj kar 98 zadetkov.

Od leta 2018 je tudi redni član francoske reprezentance, za katero je zbral 19 nastopov in tri zadetke ter z njo leta 2021 osvojil ligo narodov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice