Šport > Nogomet
238 ogledov

Še eno zveneče ime odhaja v Savdsko Arabijo

Roberto Firmino Epa
V Savdski Arabiji bo kariero nadaljeval tudi dolgoletni član Liverpoola Roberto Firmino.

Brazilski napadalec Roberto Firmino je naslednji nogometaš, ki bo kariero nadaljeval v Savdski Arabiji. Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, se je Firmino po izteku pogodbe z Liverpoolom preselil k Al-Ahliju.

Enaintridesetletnik je bil pri Liverpoolu osem sezon ter v tem času dosegel 111 golov na 362 tekmah, na katerih je osvojil tudi naslov angleškega državnega prvaka, ligo prvakov in klubsko svetovno prvenstvo.

Njegov prihod v Al-Ahli so v klubu obeležili s posebnim videoposnetkom na družbenih omrežjih. Pred manj kot enim tednom je isti klub iz Chelseaja pripeljal še senegalskega vratarja Edouarda Mendyja.

Savdska nogometna liga privablja igralce iz močnih evropskih lig, obljublja jim gromozanske plače. Takšno bo imel tudi novi trener Al-Etifaqa, Anglež Steven Gerard, pred njim sta se v Savdsko Arabijo preselila tudi Francoza Karim Benzema in N'Golo Kante. Tudi onadva sta nekako sledila smernicam, ki jih je zarisal januarski prestop Cristiana Ronalda k Al-Nasru.

Roberto Firmino | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.