Šport > Nogomet
22 ogledov

Sir Alex spet zatrdil: Rooney ne gre nikamor

wayne rooney EPA
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je znova zatrdil, da njegov varovanec Wayne Rooney poleti ne bo zapustil Old Trafforda. Angleškega reprezentančnega napadalca po težki sezoni vedno znova povezujejo z odhodom iz Manchestra, favorit za njegov podpis pa je Paris Saint-Germain.

V letošnji sezoni Wayne Rooney res ne blesti, kontroverzni odločitvi Sira Alexa Fergusona, da ga za tekmo osmine finala z Real Madridom ne uvrsti v prvo postavo, pa so sledile številne povprečne predstave angleškega zvezdnika, vključno z zadnjo ligaško tekmo proti West Ham Unitedu, ki jo je Rooney s kislim izrazom na obrazu končal predčasno.

"Mislim, da v tem ni prav nič resnice," je na vprašanje, kaj meni o špekulacijah, ki Rooneyja po koncu sezone selijo v Pariz k Paris Saint-Germainu, v petek dejal Ferguson. "Glede tega, ko sem ga v sredo zamenjal, je bilo preprosto - ni igral tako dobro, kot je igral Šindži (Kagava). Morali smo zabiti pomemben gol, seveda pa na toliko tekmah Wayne Rooney igra bolje kot večina igralcev. Šindži je tisti večer igral zelo dobro"

Tudi Kagavo je Ferguson nato na Upton Parku zamenjal, in to takoj za tem, ko je Japonec zadel vratnico, po kateri je žogo iz prepovedanega položaja v mrežo pospravil Robin van Persie.

Brez Younga do konca sezone

"Ironično je bilo, da sem se 14 minut pred koncem odločil v igro poslati Chicharita (Javierja Hernándeza), Šindži pa nam je naredil drugi gol. Četrtemu sodniku sem že dal listek, 'Chica' pa je stal ob igrišču, potem pa smo zadeli. Menim, da če bi si takrat premislil, potem bi zmagali, ker je Šindži igral tako dobro."

Ferguson je v petek še razkril, da je Ashley Young zaradi poškodbe gležnja že končal sezono. Krilni nogometaš angleške reprezentance se je poškodoval na mestnem derbiju z Manchester Cityjem, sredino tekmo z West Hamom pa je spremljal na berglah.

"Ashley je končal sezono. To je nesrečno in hud udarec. Upali smo, da bo odsoten le dva ali tri tedne, ampak zdaj je bil pri specialistu, zato ste ga takšnega tudi videli na sredini tekmi. Odpeljali smo ga do specialista v Londonu in napoved ni bila niti malo dobra," je za klubsko televizijo MUTV dejal Ferguson. Rdeči vragi bi lahko naslov v Premier League osvojili že v ponedeljek, če bi premagali Aston Villo, City pa bi izgubil na gostovanju pri Tottenhamu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.