Šport > Nogomet
34 ogledov

Sir Alex za konec nad Rooneyja: "Ni si želel igrati"

Ferguson Rooney Manchester United Swansea City Premier League Anglija liga prven EPA
Legendarni trener Manchestra Uniteda Sir Alex Ferguson se je po čustvenem slovesu na zadnji domači ligaški tekmi proti Swanseaju Cityju, na kateri je njegovo moštvo skupaj z njim dvignilo nov pokal za naslov državnega prvaka, opravil izjemno zanimiv intervju za Sky Sports 1. Tam se je dotaknil tudi Wayna Rooneyja, ki si bojda res želi oditi.

Wayna Rooneyja ni bilo niti na klopi za zadnjo tekmo Sira Alexa Fergusona na Old Traffordu. Po dobrih 26 letih vladavine pri Manchestru Unitedu škotski lisjak morda res odhaja, a njegova pretkanost ni še prav nič usahnila. Tako je v pogovoru za Sky Sports 1 po tekmi s Swanseajem Cityjem razkril, da je angleški reprezentant res zahteval odhod iz kluba, da pa ga vragi ne nameravajo spustiti.

"Menim, da Wayne preveč niti ni želel igrati, preprosto zato, ker je zahteval odhod," je razkril Ferguson. "Menim, da je imel to še v glavi in da je bila to dobra ideja. Ne bomo ga izpustili. Morda je malce frustriran. V zadnjih nekaj tednih je enkrat ali dvakrat odšel iz igre." 

Rooneyju se obetajo težki časi tudi ob skorajšnjem prihodu novega trenerja Davida Moyesa, ki ga je še kot nekdanjega trenerja Evertona angleški napadalec napadel v svoji avtobiografiji, zaradi katere je moral svojemu prvemu trenerju v profesionalnem nogometu plačati tudi odškodnino, ki si jo je Škot pribojeval na sodišču.

Da bo odšel, je vedel že ob božiču

Ferguson je ob svojem slovesu blestel - še pred intervjuji za televizijo je v roke sredi Old Trafforda vzel mikrofon in, po svojih besedah spontano, začel govoriti o več različnih temah. Navijače je tudi pozval, da se zedinijo v podpori novemu trenerju, njegovemu rojaku Moyesu.

"Želim vas spomniti, da je ta klub stal ob meni v težkih trenutkih, igralci in strokovno vodstvo. Vaša naloga je zdaj, da stojite ob novemu trenerju," je zbrane na Old Traffordu opomnil Ferguson. Sir Alex, ki je svoj načrt o slovesu oznanil v sredo, je v pogovoru za Sky Sports kasneje tudi razkril razloge za upokojitev.

"Odločil sem se ob božiču. Cathyjina (Fergusonova žena, op. a.) sestra je umrla. Izgubila je svojo najboljšo prijateljico in bila je osamljena. 47 let je bila vodja te družine. Veliko se je žrtvovala zame," je dejal 71-letni Škot, ki se je tako zahvalil svoji boljši polovici.

Najbolj bo pogrešal gole v zadnjih minutah

Ob njegovih številnih odsotnostih je namreč vzgajala njune tri otroke, Fergusona pa je na Old Traffordu pozdravilo tudi njegovih enajst vnukov, ki so na zelenico po dvigu pokala prišli z dresi s številko 20 in napisom "grandad" (dedek, op. a.).

"Težko sem ohranjal skrivnost. Nekajkrat bi skoraj bleknil komu iz družine, sinovom pa smo to povedali marca, ampak moj brat ni vedel do torka. Najprej sem želel povedati igralcem, prav tako pa tudi mojim pomočnikom. Na žalost so se v torek začele širiti govorice, zato smo začeli malce pospeševati reči," je še pristavil Ferguson.

"Kaj bom najbolj pogrešal? Tiste gole v zadnjih minutah. (smeh) Ljubim tiste gole v zadnjih minutah, moram vam povedati ... Tudi mi smo jih nekaj dobili, ampak to je del zgodovine. Ko smo prejšnji teden izgubili proti Manchestru Cityju, kdo mislite, da je najbolj trpel? Navijači Cityja, naši navijači so tega vajeni. To je le še en dan v zgodovini Manchestra Uniteda."

Ferguson Manchester United Swansea City Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • Merkava4 00:07 14.maj 2013.

    Nej se kreten stari že enkrat pobere - tak način jebanja igralca je svinjarija, ki kaže njegov pravi karakter...