Šport > Nogomet
1117 ogledov

Slaba novica za zvezdnika: mislil je, da se bo izognil zaporu, toda ...

Robinho Epa
Robinho, nekdanji brazilski nogometaš in napadalec Manchester Cityja in Real Madrida, bo moral devetletno kazen za posilstvo, ki mu jo je sicer naložilo italijansko sodišče, prestati v Braziliji, so v sredo odločili tamkajšnji sodniki, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Sodišče v glavnem mestu Brasilia je podprlo italijansko zahtevo, naj Robinha zaprejo v domovini, ker je bil spoznan za krivega sodelovanja pri skupinskem posilstvu albanske ženske, ki je v nočnem klubu v Milanu leta 2013 praznovala 23. rojstni dan.

Sodišče je še odločilo, da se mora zaporna kazen začeti takoj. Robinhov odvetnik Jose Alckmin je novinarjem povedal, da si bo prizadeval, da med pritožbo Robinho ne bo pristal v zaporu. Slednji sicer v sredo ni prisostvoval odločitvi sodišča.

Nekdanjega brazilskega reprezentanta, zdaj 40-letnika, je italijansko sodišče leta 2017 obsodilo kaznivega dejanja izpred štirih let, ko je igral za Milan. Leta 2020 je nato izgubil pritožbo, nato pa je italijansko vrhovno sodišče leta 2022 sodbo potrdilo, tamkajšnje tožilstvo pa je za tem za Brazilca izdalo mednarodni nalog za prijetje, še dodaja AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.