Šport > Nogomet
495 ogledov

Slovencem okrnili možnosti za ogled Londona

Epa
Pomembne informacije za obiskovalce kvalifikacijske tekme na Wembleyju.

Slovenski nogometni navijači, ki si bodo prihodnji teden na Wembleyju v Londonu ogledali tekmo kvalifikacij za SP 2018 v Rusiji med Anglijo in Slovenijo, bodo imeli močno okrnjene možnosti za ogled mesta. Delavci londonske podzemne železnice namreč prav za četrtek napovedujejo 24-urno stavko, danes poročajo agencije.

V pisarni TfL (Transport for London), kjer se ukvarjajo z mestnim prometom, napovedujejo izpad skoraj celotne priljubljene podzemne železnice, saj naj bi se stavki pridružila večina strojevodij. TfL je zato že pozvala prebivalce, da naj v četrtek potujejo z drugimi oblikami transporta ali kar peš.

S stavko želijo vozniki uresničiti svojo zahtevo po bolj fleksibilnem delovnem času in manj delovnih urah ob koncih tedna. Londonska podzemna železnica, najstarejša na svetu, sicer na leto prevozi kar okrog 1,37 milijarde potnikov oziroma 3,7 milijona na dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice