Šport > Nogomet
5 ogledov

Slovenci po zmago

Mörec Lavrič Cesar Novaković Slovenija reprezentanca trening Žurnal24 main
Selektor Kek proti Albancem računa na tri nove točke, mesto na lestvici skupine G pa ga v tem trenutku ne zanima preveč.
 

Sodniki iz Portugalske

Glavni sodnik bo Duarte Nuno Pereira Gomes, pomočnika pa Jose Manuel Silva Cardinal in Bertino Cunha Miranda. Četrti sodnik bo Joao Francisco Lopes Ferreira. Njihov kontrolor Carlsen prihaja z Danskega, delegat Quingley pa z Irskega.

"Vse je v najlepšem redu, nikogar nič ne boli in vsi so zdravi," nas je ob prihodu na Brdo pomiril reprezentančni zdravnik Vasja Kruh , ki s fizioterapevtoma Tomažem Šavnikom in Domagojem Šutalom z "ranjenci" nima preveč dela, nasmejana in razpoložena prekmursko-štajerska naveza Mitja Mörec , Fabijan Cipot in Rene Mihelič pa je v družbi z Ljubljančanom Milivojem Novakovičem v hotelskem baru pričala o dobrem vzdušju v reprezentančni bazi.

"O zmagovalcu jutrišnje tekme bo odločil dvoboj na sredini igrišča. Vse bo odvisno od natančnih podaj v fazi napada in agresivnosti v fazi branjenja. Albanska zvezna vrsta je izkušena, naša pa ima svežino, mladost in borbenost," je tiskovno konferenco na Brdu začel selektor Matjaž Kek . "Igralci so dobro pripravljeni, željni zmage in dokazovanja. Želimo si nadaljevati zmagovito serijo, hkrati pa nas zanima tudi rast prenovljene reprezentance," je nadaljeval Kek, ki igralnega modela ne želi preveč prilagajati Albancem: "Albanska postavitev našega taktičnega načrta ne spreminja, saj zaradi uigravanja ekipe nisem naklonjen spremembam igre. Selekcija je stvar časa in še zdaleč ni končana. Do sprememb bo zanesljivo še prišlo, se pa počasi ustvarja jedro te reprezentance."


Matjaž Kek. © Saša Despot

 

Slovenska reprezentanca je doslej z Albanci odigrala tri tekme. V Zahovičevih časih so Albanci dvakrat padli: v gosteh z 1:0 (Zahovič), doma z 2:0 (Zahovič, Osterc), marca letos pa je Kekova četa v tekmi brez golov z orli remizirala v Skadru. "Albance smo ob pomoči našega izvidnika Zdenka Verdenika temeljito analizirali. Najnevarnejši v njihovi ekipi se zdi izkušeni zvezni igralec Skela, zelo učinkovita in prodorna pa je tudi leva stran. Bogdani ni v dobri formi, a je zelo izkušen in nikoli ne veš, kdaj lahko eksplodira. Na teh igralnih mestih bomo tudi mi poskušali zapreti albansko ofenzivo," je Kekov pomočnik Milan Miklavič razkril del taktičnega načrta. Začetna enajsterica je že bolj ali manj znana, čeprav selektor o imenih še ne želi govoriti. "Vsekakor bo orientirana ofenzivno, saj bomo takoj poskusili pritisniti na albansko zadnjo vrsto in hkrati pazili tudi, da nam gostje ne zabijejo gola," Kek ostaja zvest odločnem branjenju, pa čeprav napoveduje, da bosta vsaj dva zvezna igralca izrazito ofenzivno usmerjena.

Kek je prepričan, da slika iz Velenja ni odraz realne moči albanske reprezentance: "Barić je v njej še iskal določene rešitve. Mi moramo odločno igrati v duelih, dobiti skok in nevarnejše igralce gostov onemogočiti z agresivnim branjenjem in podvajanjem." In kaj bi za selektorja pomenilo napredek? "Zmaga, tri točke, manj tehničnih napak in prepričljivejša ustvarjalnost v igri." Keka zanima le zmaga, z mestom na lestvici in izhodiščem pred žrebom kvalifikacijskih skupin za SP 2010 pa se v tem trenutku ne želi ukvarjati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.