Šport > Nogomet
5037 ogledov

Slovenske reprezentante bo vodil eden največjih evropskih trenerjev

Fatih Terim Epa
Verbič, Šporar in Gnezda Čerin so dobili novega trenerja v Panathinaikosu, prihaja legenda evropskega nogometa.

Nogometaši Panathinaikosa, med njimi tudi trojica slovenskih reprezentantov, Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič, so dobili novega trenerja. Srba Dušana Jovanovića bo nasledil 70-letni Turk Fatih Terim.

Čeprav vodstvo Panathinaikosa še ni potrdilo menjave na trenerskem stolčku, je Terim turškim novinarjem že dal izjavo. "Res je, dogovoril sem se s Panathinaikosom. Včeraj smo zaključili pogovore, jutri pa potujem v Atene, kjer me popoldan že čaka prvi trening," je dejal turški strateg.

Fatih Terim | Avtor: Epa Epa

Terim je nazadnje sedel na klopi Galatasarayja, pred tem pa je vodil Ankaragücü, Göztepe, AC Milan, Fiorentino in turško reprezentanco. z Galatasarayjem je bil osemkrat prvak Turčije, leta 2000 je osvojil pokal Uefa, turško izbrano vrsto pa je na EP 2008 pripeljal do polfinala in bronaste medalje.

V raziskavi, ki jo je opravila Mednarodna zveza nogometne zgodovine in statistike, je bil uvrščen med osem največjih trenerjev vseh časov, medtem ko ga je Uefa leta 2008 nominirala za trenerja leta, Eurosport pa ga je razglasil za najboljšega trenerja Eura 2008. Istega leta ga je revija World Soccer imenovala za sedmega največjega trenerja na svetu. 

Panathinaikos | Avtor: Profimedia Profimedia

Jovanović (61 let) je v Panathinaikos prišel junija 2021 in v naslednji sezoni z njim osvojil grški pokal. Trenutno je Panathinaikos na drugem mestu grške superlige s točko zaostanka za Paokom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.