Šport > Nogomet
49 ogledov

Slovenski prvoligaši dobili nasprotnike

Maribor facebook NK Maribor
Slovenski državni prvak je dočakal nasprotnika drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov.

Slovenski nogometni prvak Maribor se bo v drugem kvalifikacijskem krogu za ligo prvakov 2017/18, v katerem nastopa 34 klubov, pomeril z Zrinjskim, je določil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze. Maribor je bil v kvalifikacijah za evropske pokale na seznamu 17 nosilcev.

Predstavniki Uefe so dopoldne že objavili skupine za žreb, na seznamu možnih nasprotnikov za Maribor pa so bili v 3. skupini, v kateri se bo pomerilo 12 klubov, Dundalk, Zrinjski Mostar, Vardar, Mariehamm ali pa kdo od zmagovalcev 1. kroga. Ples kroglic je določil, da se bodo vijoličasti za vstop v ligo prvakov najprej pomerili s prvakom BiH, Zrinjskim iz Mostarja.

"Zahteven žreb, predstavniki naše nekdanje skupne države imajo vedno v svojih vrstah odlične igralce. Imamo prijetne spomine izpred treh let v vseh pogledih in se veselimo srečanja z našimi športnimi prijatelji. Od leta 2014 je Zrinjski naš prijateljski klub, v klubu so se izkazali z gentlemanskim odnosom in nas lepo sprejeli. Njihovi navijači vedno pripravijo pravo nogometno ozračje, obeta se lepa tekma v Mostarju. Spoštujemo nasprotnike, toda igrišče je nekaj drugega. Naredili bomo vse za temeljito pripravo, Maribor ne bo dovolil nobenega presenečenja," je za spletno stran mariborskega kluba dejal športni direktor Zlatko Zahovič.

Trener Darko Milanič pa ga je dopolnil: "V manjši skupini klubov po razporejanju kroglic je bilo kakšno moštvo tudi boljše, jasno pa je, da bi lahko dobili tudi lažje premagljivega nasprotnika. Vemo, kaj nas čaka. Izkušnje iz preteklih let, ko smo že imeli opravka s prvakom Bosne in Hercegovine, bodo dragocene. Odlično se bomo pripravili, resno vzeli naše obveznosti. Poskušali bomo že v prvi tekmi postaviti pozitivne temelje, potem pa izkoristiti prednost Ljudskega vrta v naš prid in ob energiji s tribun, skupaj z našimi navijači, izločiti Zrinjski."

Prve tekme 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov bodo 11. ali 12. julija, povratne pa 18. oziroma 19. julija.

Gorica v Armenijo, Olimpija na Finsko, Domžale s Floro

Slovenski nogometni podprvak Gorica se bo v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo podal v Armenijo, kjer se bo pomeril s Širakom, je danes določil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe v Nyonu. Ljubljansko Olimpijo čaka dvoboj s finskim prvoligašem Vaaso, pokalne zmagovalce Domžale pa z estonsko Floro iz Tallinna.

Trener zeleno-belih Igor Bišćan je po žrebu poudaril, da ne gre prezreti dejstva, da so Finci v polnem tekmovalnem ritmu in da jim gre v zadnjem obdobju odlično. "Druga stvar, ki je pomembna, je ta, da Vassa igra domače tekme na umetni travi, ki je nismo preveč vajeni," je v sporočilu za javnost izjavil Bišćan, ki se zaveda vloge favorita in obljublja, da bo ekipa naredila vse, da preskoči to oviro.

"Dobili smo nasprotnika, ki je v tekmovalnem ritmu in vodi v državnem prvenstvu. Imamo dovolj časa, da se na njih dobro pripravimo. Cilj je napredovanje v naslednji krog. V Estoniji je Flora priznan klub, saj ima v svojih vitrinah kar 10 pokalov za naslov državnega prvaka," je o tekmecu za domžalsko spletno stran povedal domžalski strateg Simon Rožman.

Prve tekme prvega predkroga evropske lige bodo na sporedu 29. junija, povratne pa teden dni pozneje. Domžalčani bodo prvo tekmo odigrali doma, Goričani in Ljubljančani pa bodo imeli na povratnem dvoboju prednost svojega igrišča.

Komentarjev 1
  • marialorca 18:33 19.junij 2017.

    **** Maribor ne bo dovolil nobenega presenečenja ****Spominjam se Astane in, če prav razumem, ne BO presenečenje, če gredo Mostarci v naslednji krog. Seveda bom navijal za Maribor, a Milivoje se je upokojil, Markus, Marko in Jasmin so ...prikaži več vedno bolj počasni .....