Šport > Nogomet
3670 ogledov

Sloviti trener hudo bolan, ostalo mu je samo še leto življenja

Sven-Göran Eriksson Profimedia
Švedski nogometni strokovnjak je končal namigovanja glede svojega zdravstvenega stanja in potrdil, da je neozdravljivo bolan.

Nekdanji nogometni trener in selektor, Šved Sven-Göran Eriksson, je v pogovoru za švedski radio P1 razkril, da mu zaradi raka ostaja le še eno leto življenja. O bolezni so se pojavila namigovanja, ko je 75-letni strokovnjak zapustil mesto športnega direktorja pri Karlstadu, je poročalo več medijev, tudi nemška tiskovna agencija dpa.

"Vsi ugibajo, ali imam raka. Res je. A boriti se moram, kolikor se lahko. Mogoče imam v najboljšem primeru še eno leto življenja, mogoče tudi kaj več, saj zdravniki ne morejo določiti točnega datuma," je povedal Eriksson.

Sven-Göran Eriksson | Avtor: Profimedia Profimedia
Ta je razkril, da se je zgrudil med petkilometrskim tekom, nakar se je posvetoval z zdravniki. Ti so mu povedali, da je doživel srčni zastoj, a tudi to, da ima raka. Kljub vsemu Eriksson ostaja pozitiven.

"Bolje je, če ne razmišljam o tem. Moraš prelisičiti možgane. Lahko bi ves čas mislil na to, sedel doma in se smilil samemu sebi. Prav lahko je končati v takšnem položaju. Ampak gledam bolj pozitivno," je povedal in nadaljeval, da ga je novica seveda šokirala, saj da nima posebnih bolečin. "To je bolezen, ki jo lahko upočasniš, ne moreš pa iti na operacijo ali kaj podobnega. Tako da je, kar je."

Eriksson je kot igralec igral na mestu desnega bočnega branilca in celotno kariero preživel v nižjih švedskih ligah. Pri zgolj 27 letih je končal kariero in se posvetil trenerskemu poslu.

V tem je pustil velik pečat. Vodil je Degerfors, Göteborg, Benfico, Romo, Fiorentino, Sampdorio, Lazio, angleško reprezentanco, Manchester City, Mehiko, Slonokoščeno obalo, Leicester City, Guangzhou R&F, SIPG iz Šanghaja, Shenzhen in nazadnje Filipine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.