Šport > Nogomet
13 ogledov

Sodnikovo darilo Milanu, z Realom 2:2

(AC Milan - Real Madrid) Gonzalo Higuain inSergio Ramos
1/10
Žurnal24 main
Real Madrid je s 700. golom v Ligi prvakov povedel, nakar je v drugem polčasu Pippo Inzaghi za AC Milan dosegel svoja 69. in 70. evropski gol. Za končnih 2:2 je v 94. minuti zadel Pedro Leon.
Rezultat je realen. Real se mi je zdel preveč samovšečen.
Matjaž Kek, po tekmi na Kanalu A

Veliko akcije, brez golov. Tako je bilo v prvih 22 minutah tekme na San Siru, kjer je Real Madrid lovil prvo gostujočo zmago proti AC Milanu. Proti golu Christiana Abbiatija so ustrelili 13-krat, a nobena žoga ni končala za Italijanovim hrbtom. V 12. minuti je denimo Xabi Alonso streljal s 30 metrov, a je žoga zletela nekaj 10 centimetrov mimo Milanovega gola. Le nekaj sekund kasneje je imel Angel Di Maria 100-odstotno priložnost, ko je v kazenskem prostori preigral Gianluco Zambrotto, a nato ustrelil mimo Abbiatijevega gola. V 20. minuti smo že "videli" Realov zadetek, a je z golove črte Andrea Pirlo najprej odbil poizkus Cristiana Ronalda in takoj zatem še Samija Khedire. V drugem delu prvega polčasa so domači vzpostavili ravnovesje. Ronaldinho je pripravil nekaj polpriložnosti, a se Zlatan Ibrahimović pred Ikerjem Casillasom ni najbolje znašel. V tem delu igre je za največ drame poskrbel Ronaldo, ko je skušal odigrati prekršek Gennara Gattusa, a se sodnik ni pustil speljati na led. In ko je v zadnjih 10 minutah tempo krepko padel, smo le dočakali prvi gol. Di Maria je obrnil obrambo Milana in podal v kazenski prostor, kjer povsem samemu Gonzalu Higuainu ni bilo težko premagati Abbiatija. 0:1 je bil rezultat prvih 45 minut igre. To je bil 700. gol Reala v Ligi prvakov.

Drugi del igre se je začel mirno, potem ko je Real suvereno držal žogo v svojih nogah. Vse se je spremenilo, ko je v 59. minuti Ronaldinha zamenjal Filippo Inzaghi. Oživel je San Siro in 10 minut kasneje je Pippo dal svoj 69. zadetek v evropskih klubskih tekmovanjih. Z boka je streljal Ibrahimović. Casillas je obupno posredoval in žogo je dva metra pred praznim golom dobil Inzaghi. Ni mu bilo težko zadeti. Le malce težje delo je imel v 78. minuti, ko je po podaji Gettusa stranski sodnik spregledal Pippov očiten prepovedan položaj in izkušeni napadalec je za 2:1 drugič premagal vratarja Reala. Ko se je v Milanu že slavila zmaga, sta v 94. minuti Realova rezervista Karim Benzema in Pedro Leon poskrbela za izenačenje. Abbiati je žogi dovolil v gol med nogama. Za Leona je bil to prvi gol v Ligi prvakov in 2:2 je bil tudi končni izid.

Lestvica, skupina G:
1. Real Madrid 10
2. AC Milan 5
3. Ajax 4
4. Auxerre 3

Liga prvakov, skupina G:

AC Milan : Real Madrid 2:2 (1:0)
Inzaghi (68, 78); Higuain (45), Leon (94)

Auxerre : Ajax 2:1 (1:0)
Sammaritano (9), Langil (84'); Alderweireld

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.