Šport > Nogomet
22 ogledov

Šokiran nad vrtoglavim zneskom

ronaldo xavi hernandez Profimedias
Nogometni svet pretresajo informacije o davčnih nepravilnostih, v katere naj bi bilo vpletenih tudi več največjih svetovnih superzvezdnikov.

Davčnih mahinacij naj bi se posluževali Luka Modrić, Neymar, Javier Mascherano, Samuel Eto'o, Mesut Özil in celo največji zaslužkar zadnjih sezon Cristiano Ronaldo.

Domnevna vpletenost portugalskega superzvezdnika, ki naj bi državo oškodoval za več milijonov evrov, je šokirala nekdanjega vezista Barcelone Xavija Hernándeza.

Napadalec madridskega Reala naj bi v davčnih oazah skril vrtoglavih 150 milijonov evrov in španskim oblastem s pomočjo fiktivnih podjetij odrekel zajeten kos pogače.

''Presenečen sem nad tem, kar se dogaja z Ronaldom,'' je v intervjuju za RAC1 dejal Xavi. ''Zelo me preseneča zato, ker gre za tako gromozanski znesek. Ne vem, kakšne so okoliščine in ali so za vse skupaj odgovorni njegovi svetovalci. Vedno sem poskušal spoštovati davčno zakonodajo. Morda potrebujemo spremembe, saj prihaja do težav, a nikoli nisem ustanovil fiktivnega podjetja ali česa podobnega. Vedno sem sledil črki zakona,'' je dodal španski vezist, ki si je ogledal sobotni El Clásico na Barçinem Camp Nouu, kjer je za remi v 90. minuti sila povprečnega obračuna poskrbel Sergio Ramos.

''Nismo videli najboljše tekme, kar se na takšnih obračunih pogosto zgodi. Bilo je razburljivo. Nervozen sem bil in srce mi je hitreje bilo. Videli smo izenačeno tekmo. Trpeli smo do vstopa Andrésa Inieste, potem pa je bilo vse na svojem mestu. Andrés naredi ogromno razliko,'' je nekdanjega soigralca pohvalil Xavi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.