Šport > Nogomet
12 ogledov

SP se bo začelo v Sao Paulu, končalo v Riu

Pele svetovno prvenstvo Reuters
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v četrtek sporočila, da bo uvodna tekma svetovnega prvenstva leta 2014, ki bo v Braziliji, v Sao Paulu, finale pa bo na legendarnem stadionu Maracana v Riu de Janeiru.

Svetovno prvenstvo leta 2014 se bo začelo 12. junija, ko bo brazilska izbrana vrsta igrala na stadionu s 65 tisoč sedišči v Itaqueri, predelu Sao Paula, končalo pa se bo 13. julija. SP bo gostilo 12 mest, v vsakem pa bodo po najmanj štiri tekme.

Polfinalni tekmi bosta 8. julija v Belo Horizonteju in 9. julija v Sao Paulu, tekma za tretje mesto pa bo 12. julija v Brasilii.

"Izbor stadiona Maracana za finale ni bil nikoli pod vprašajem. Toda skrbijo nas zamude pri obnovi tega objekta," je dejal generalni sekretar Fife Jerome Valcke.

Septembra so dela na Maracani – obnova naj bi stala 660 milijonov dolarjev – zastala zaradi stavke delavcev, a predsednica Brazilije Dilma Rousseff zagotavlja, da bodo vsi stadioni zgrajeni pravočasno.

Slovenija bo v kvalifikacijah za SP 2014 igrala v skupini E, kjer so še Islandija, Ciper, Albanija, Švica in Norveška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.