Šport > Nogomet
13 ogledov

Španci končali zgodovinski turnir Slovencev

futsal euro 2012 slovenija španija reprezentanca futsal.si
Slovenska reprezentanca v futsalu je svoje nastope na evropskem prvenstvu pričakovano končala v četrtfinalu, v katerem so bili boljši aktualni prvaki Španci (0:4).

Prva priložnost na srečanju se je presenetljivo ponudila Sloveniji. Po kotu je z volejem zapretil Kristjan Čujec, a je bil španski vratar Rafa kos nalogi. Španija je po nekaj minutah vzpostavila svoj ritem in si po zdrsu Roka Mordeja priigrala tudi "smrtno" priložnost za vodstvo prek Aicarda, a je svojega brata z dobro obrambo rešil Alen Mordej. Slednji je še nekajkrat dobro posredoval za ohranitev začetnega izida, nato pa so do sape zopet prišli varovanci Andreja Dobovičnika

V 11. minuti sta z močnima streloma z razdalje poskusila Čujec in Alen Fetić, po še enem udarcu slovenske desetice je pred vrati "Furie" nastala zmeda, a Igor Osredkar ni uspel priti do strela, ki bi skoraj gotovo končal v mreži. Kazen za zapravljeno je prišla v 12. minuti. Po stranskem avtu za Špance na desni so fantje v rdečih dresih izpeljali uigrano kombinacijo, ki jo je na drugi vratnici kronal Fernandão

Slabši začetek nadaljevanja

Po zadetku so Španci prišli še do nekaterih nevarnih strelov, blizu gola sta bila Lin in Pola. Največji spodrsljaj si je privoščil José Ruiz, po kotu je z vsega metra in pol zgrešil povsem prazno levo polovico gola. Do podvojitve prednosti so Španci vseeno prišli še pred koncem polčasa. Osredkar je napačno podal na svoji polovici, do udarca z osmih metrov je prišel Rafael Usín in po tleh, mimo številnih nog, spravil žogo v mrežo. Do konca prvega dela se je Osredkar skušal odkupiti za napako, a streli Slovencev še vedno niso našli cilja.

Slovenci so drugi polčas začeli precej slabše od prvega. Španci so prihajali do številnih strelov, še najbližje golu je bil Lozano ob dveh prostih strelih. Fantje s Triglavom na prsih so v obrambi sicer blokirali veliko večino poskusov favoriziranih nasprotnikov, toda v napadu si nikakor niso uspeli priigrati obetavne situacije. To se je spremenilo v 27. minuti, ko je po prostem strelu Fetića do strela v šestmetrskem prostoru prišel Uroš Kroflič, Rafa pa je preprečil razburljivejše nadaljevanje.

Španci stopili na žogo

Po še eni izgubljeni žogi Slovencev na svoji polovici je višji zaostanek z dvojno obrambo preprečil Alen Mordej. Španci so visoko pritiskali na svoje nasprotnike in sčasoma umirili ritem igre, z agresivno obrambo in zanesljivo posestjo so preprečevali nalet Slovenije. Priložnost za vrnitev v igro se je Dobovičnikovim izbrancem nato vendarle ponudila ob koncu 33. minute, a je prosti strel Čujca Rafa odbil. Na drugi strani je po uigrani akciji Špancev po prekinitvi Gašper Vrhovec rešil zadetek z izbijanjem, potem ko je bil Alen Mordej že premagan.

Pet minut pred koncem je Dobovičnik poskusil spremeniti potek obračuna, v napadalnih akcijah je vratarja v polju nadomestil Fetić. Toda Španci so hitro prišli do še tretjega zadetka, spet je bila usodna kombinacija iz avta. Po dvignjeni žogi je "iz prve" sprožil Aicardo in med nogama ugnal Mordeja. Do konca tekem je bil blizu častnega zadetka Vrhovec, v zadnji minuti pa so Španci prek Aicarda v prazno mrežo (čez celotno igrišče) zabili še svoj četrti zadetek in postavili končni izid.

Turnir za zgodovino

Slovenska nogometna reprezentanca v dvoranskem nogometu je na evropskem prvenstvu v Belgiji dosegla zgodovinski uspeh z uvrstitvijo v četrtfinale. Slovenci so sicer na EP premagali Italijo (3:2) in izgubili proti Azerbajdžanu (6:7).

Španci in Slovenci so se doslej pomerili 14-krat. Precej uspešnejši so igralci s Pirenejskega polotoka, ki so Slovencem prepustili le dva remija. "Furia" je doslej osvojila šest evropskih naslovov, po enega imajo še Rusi in Italijani.

EP v futsalu, četrtfinale:

Slovenija : Španija 0:4 (0:2)
Fernandão (12), Usín (18), Aicardo (37, 40)

Italija : Hrvaška 2:1 (2:1)
Romano (1), Fortino (10); Jelovčić (7)

Ukrajina : Portugalska 1:2 (1:1)
Valenko (13); Cardinal (3, 23)

Romunija : Rusija 0:6 (0:4)
Robinho (3), Šajahmetov (8), Lima (9, 16, 37), Sregejev (34)

Polfinalna para:

Rusija - Španija
Portugalska - Italija

Komentarjev 1
  • pesjan 10:25 05.februar 2014.

    kaj ste sinoči pokazali "Za kozlatI"