Šport > Nogomet
1307 ogledov

"Španija bo želela prikriti, a svet bo pokazal resnico"

pep guardiola Epa
V luči dogajanja na Pirenejskem polotoku se je oglasil še en zagovornik katalonske nedvisnosti.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je delil svoj pogled na referendum o neodvisnosti Katalonije ter oster odziv španskih oblasti in policije.

"Nočemo sporočiti, da ne maramo Španija. Španija je izjemna država s svojo literaturo, športom in infrastrukturo," je pojasnil trener vodilne ekipe angleškega prvenstva, ki dogajanje v domovini sprelja z Otoka.

"Treba je razumeti, da si del prebivalstva želi krojiti svojo prihodnost," je dodal in pokomentiral še policijsko nasilje, ki je danes preplavilo spletne portale po vsem svetu.

gerard pique Pretresljivo Šport Zvezdnik Barçe v solzah o najhujši izkušnji življenja

"Španija bo to poskušala prikriti, a svetovni mediji bodo pokazali resnico. V El Paisu sem prebral, da je bilo poškodovanih več policistov. Poškodovanih s čim? Glasovnicami? V resnici je bilo ravno nasprotno, saj so poškodovali več ljudi z gumijastimi naboji, ki so v Kataloniji nelegalni," se je jezil Guardiola.

"Neki ženski so polomili prste. Obstajajo fotografije, ki jim ne moremo oporekati. Premier bi moral odgovoriti na vprašanja, saj je še vedno premier celotne Španije. Zakaj ne moremo biti bolj podobni Britancem, ki so demokratični že nekaj stoletij dlje od nas?" se je spraševal nogometni strateg.

Guardiola se je opredelil tudi do nogometne tekme med Barcelono in Las Palmasom. "Jaz ne bi igral. Če pa že, pa zagotovo ne za zaprtimi vrati," je pristavil.

Real Madrid Espanyol La Liga Šport V Madridu španske zastave, Barça slavila brez navijačev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice