Šport > Nogomet
3468 ogledov

Španija zgrožena nad besedami, ki jih je poslušal Realov Ukrajinec

Andrij Lunin Profimedia
Neokusna poteza navijačev Atletica.

V mestnem derbiju sta se v španskem prvenstvu pomerila Atletico Madrid in Real, slednji si je že pred tokratnim obračunom priigral naslov prvaka. Proti Atleticu so tokrat tako priložnost dobili tudi nekateri igralci, ki se doslej niso pretirano naigrali v dresu kraljevega kluba. Med njimi je bil tudi ukrajinski vratar Andrij Lunin, 23-letnik je vpisal svoj četrti nastop v prav toliko letih bivanja v španski prestolnici.

Da mu dvoboj ne bo ostal v spominu, je poskrbel poraz z 0:1, edini zadetek je Ukrajinec prejel iz enajstmetrovke, a tudi skandiranje nekaterih domačih navijačev. Vodja navijaške skupine je tako že na ogrevanju večkrat v megafon ponovil besede 'Tú aquí jugando y tu país llorando', kar bi v slovenščini pomenilo 'Ti igraš tu, medtem pa tvoja država joče'.

Potezo navijačev Atletica je obsodila celotna Španija, tudi preostali gledalci na stadionu Wanda Metropolitano pa je z žvižgi 'nagradila' ultrase svojega kluba.

Lunin se je v Madrid preselil pred štirimi leti za 8,5 milijona evrov, pred tem je bil član kluba Zorja iz Luganska, iz mesta, ki so ga že leta 2014 okupirali proruski separatisti in ruska vojska. Od začetka vojne Lunin aktivno pomaga pri zbiranju pomoči za Ukrajino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice