Šport > Nogomet
522 ogledov

Spartak pred obiskom Ljudskega vrta prekinil serijo neuspehov

Spartak Moskva
Ruski prvaki so na zadnjem srečanju pred uvodnim kolom skupinskega dela Lige prvakov zmagali.

V sredo zvečer bo Maribor v prvem kolu skupine E letošnje Lige prvakov gostil moskovski Spartak. Moštvu, ki je lani prvič po letu 2001 osvojilo ruski državni naslov, v letošnji sezoni ne gre najbolje, saj je po devetih tekmah ruske Premier lige šele na osmem mestu, z devetimi točkami zaostanka za vodilnim Zenitom.

Maribor Liga prvakov Ljudski vrt Liga prvakov Šport Elita v napad na Real, Maribor s svojo računico

V soboto je Spartak gostil Rubin Kazan in po mesecu dni prvič prišel do popolnega izkupička (1:0). Edini gol je v 48. minuti po podaji Denisa Glišakova zabil Quincy Promes. Nizozemski reprezentant je v stotem nastopu za klub prišel do svojega 50. zadetka.

Pred tem je Spartak nazadnje zmagal 9. avgusta proti Arsenalu iz Tule (2:0), nato pa sta sledila boleča poraza proti mestnima tekmecema CSKA-ju (2:1) in Lokomotivi (3:4) in remi v Habarovsku proti ekipi SKA (0:0).

Maribor je na svoji zadnji tekmi v PLTS v petek gostil Celje in igral neodločeno (0:0).

NK Maribor NK Celje Ljudski vrt Prva liga TS Šport Maribor brez zmagovite popotnice za Ligo prvakov

Vrhunce sobotnega srečanja med Spartakom in Rubinom na Otkritie Areni, ki ga je v živo videl tudi pomočnik trenerja Maribora Saša Gajser, si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.