Šport > Nogomet
57 ogledov

Sramota brez primere

(Liverpool - Crystal Palace) Brendan Rodgers Reuters
Škotski prvak Celtic si je na prvi tekmi drugega predkroga kvalifikacij za nastop v Ligi prvakov privoščil veliko blamažo.

Škotski nogometni prvoligaš, ki se je na novo sezono pripravljal tudi v Sloveniji, je na tekmi drugega predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov izgubil proti polprofesionalnemu moštvu iz Gibraltarja.

Brendan Rodgers, nekdanji trener Liverpoola, si je tako že na prvi tekmi v vlogi stratega Celtica privoščil sramoten poraz.

Ekipa iz Gibraltarja, katere številni člani se poleg nogometa ukvarjajo tudi z drugimi poklici, je po zaslugi zadetka Leeja Casciara senzacionalno slavila z 1:0 in po mnenju mnogih Celticu prizadejala najhujši poraz v klubski zgodovini.

Sramota in ponižanje sta bili najpogosteje uporabljeni besedi britanskih novinarjev, ki so po šokantnen razpletu raztrgali škotskega prvaka in trenerja Rodgersa.

Severnoirski strateg je po tekmi vztrajal, da poraz ne pomeni sramote, saj so imeli njegovi varovanci obilico priložnosti za zadetek. Med drugim je Leigh Griffiths kar dvakrat stresel okvir vrat ekipe Lincoln Red Imps, ki je do zadnjega sodniškega piska zadržala minimalno prednost in se veselila velikega uspeha.

''Na tekmi smo dominirali in si ustvarili več priložnosti za zadetek. Včasih se to lahko pripeti. Na igrišču z nerodnim odbojem se žoga hitro znajde v mreži. Videli smo dovolj, da vemo, da lahko napredujemo. Seveda smo razočarani. Bilo je težko. Izbrali so sistem 5-4-1. Ekipa in nivo njene igre v tem primeru ne igrata vloge. Imajo zelo dobro organizacijo. Če upoštevamo še igrišče, je bilo za igralce zelo težko. Njihov vratar je prikazal nekaj fantastičnih obramb. Nekoliko smo si otežili delo na povratni tekmi,'' je povedal Rodgers.

Celticovi navijači so bili razumljivo osupli, kako je lahko škotski državni prvak izgubil proti ekipi, v kateri igrajo policisti, carinik, sindikalist in delavec v pristanišču. Rodgers jim je po tekmi sporočil, da ni razloga za preplah. ''Navijači pričakujejo, da bomo napredovali v skupinski del. Razočaranje je prisotno, a nogometaši so dali vse od sebe. Navijačem sporočam, naj ostanejo mirni. Ves čas sem bil prepričan, da bo o napredovanju odločala povratna tekma. Potrebovali bomo njihovo podporo in upam, da nam bo uspelo,'' je dodal trener.

''To je neverjetno''

Kapetan Lincoln Red Imps je v začetku tedna dejal, da bi bila zmaga proti Celticu največja senzacija v evropskem nogometu. ''Poglejte zgodovino obeh klubov. Nič se ni spremenilo, Celtic je še vedno favorit, vendar ne verjamem, da si je kdo upal predstavljati našo zmago z 1:0. Če se čudež ponovi, bomo Celtic izločili iz  Lige prvakov. Tudi ko bomo gostovali v Glasgowu, fantje še vedno ne bodo verjeli, da smo premagali Celtic. To je neverjetno,'' je povedal Roy Chipolina.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.